Societat

El disseny es conjura contra les rodes de cotxe

La notícia del lector

Primer assalt, dues rodes rebentades. La nova zona asfaltada que es va inaugurar aquest setembre a tocar de l'escola Tàber, a prop del Parc de l'Oreneta (Sant Gervasi), porta, segons els seus usuaris, una destacada trajectòria destructiva i ha trobat en les rodes dels cotxes les seves principals víctimes. Ja el primer dia va acabar amb un parell de pneumàtics i la història s'ha anat repetint fins a dia d'avui. El problema: els blocs de formigó amb cantells punxeguts que hi ha escampats per aquest espai per tal, teòricament, de protegir el mobiliari urbà i senyalitzar els arbres.

La qüestió, tal com expliquen els pares que utilitzen aquest espai com a aparcament, és que els responsables de l'obra "han fet prevaler el disseny per damunt de la utilitat" i no només les corbes que dibuixa "semblen un circuit de carreres", sinó que s'hi han instal·lat els blocs de formigó que, un cop al volant, resulten difícils de veure i acaben per convertir-se en una "arma letal" per a les rodes dels vehicles.

El més curiós és que aquests blocs semblen no obeir a cap lògica i, tot i que en alguns casos sí que protegeixen el mobiliari urbà, en d'altres envaeixen places d'aparcament o es troben en punts impensables d'aquesta zona, com davant d'una escala. "Sembla que busquin sorprendre els conductors", apunten els usuaris d'aquest aparcament, que fins a l'any passat era un solar i que a principis d'aquest curs va estrenar el nou disseny.

La resposta a tant de misteri, segons fonts municipals, és que sembla un aparcament, però no ho és. És a dir, que aquest espai està, de fet, qualificat com a jardí urbà, tot i que la forma i els espais delimitats facin pensar que és un aparcament. Des de l'Ajuntament asseguren que estan esperant que s'hi plantin els arbres abans de fer vigent la prohibició d'aparcar-hi, ja que entenen que es tracta d'una zona molt transitada, perquè s'hi acumulen diferents equipaments i centres escolars. A més a més, remarquen que la forma que dibuixa aquesta zona s'explica perquè forma part d'una xarxa sostenible de drenatge d'aigua.

De blocs a arbres
Els tècnics asseguren que els blocs de la polèmica es troben ara on més endavant hi haurà els arbres i que, per tant, "sí que responen a un ordre i una lògica", que, a més, es veu condicionada per la xarxa de drenatge. Una explicació que els usuaris afectats no s'acaben de creure, "farts d'haver d'ajudar a canviar rodes", ja que els blocs de formigó són per tot arreu.

És per aquest motiu que alguns pares que , com la Gemma Dalmau, porten els nens a l'escola Tàber i utilitzen aquest espai com a aparcament, demanen que substitueixin els blocs per altres de materials "menys perillosos- com la goma- per a la seguretat dels nens", ja que consideren que aquests cantells "no són una amenaça només per a les rodes dels seus cotxes, sinó que també poden fer mal als nens. És un risc que cal prevenir".

Aquesta informació ha estat elaborada gràcies a Gemma Dalmau, mare de l'escola Tàber, a Sant Gervasi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Argentina

Un incendi crema a la refineria més gran del país

Barcelona
Societat

Mor Jon Irazabal, historiador i expresident de la fira Durangoko Azoka

Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

Lleida
Societat

Mor Eduardo Sayas, el català que va crear el concepte ‘top model masculí’

Infraestructures

Renfe inverteix 75 milions per modernitzar estacions a Catalunya

Barcelona
Itàlia

Recuperen el cos del magnat britànic Mike Lynch del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

FIGUERES

S'ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

GIRONA
societat

Mobilització festiva i reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

girona