Societat

Les aerolínies, obligades des de dissabte a anunciar els preus de bitllets amb totes les taxes i els recàrrecs

CATALUNYA

Les aerolínies estan obligades, des d'aquest dissabte, a anunciar el preu final dels bitllets d'avió, incloent-hi les taxes aeroportuàries, els recàrrecs de carburant, l'assegurança de viatge i el suplement per facturar l'equipatge.

Així, els viatgers que consultin la web d'una companyia aèria o que rebin publicitat hauran de saber "en tot moment el preu final que hauran de pagar" i d'una manera "clara, transparent i sense ambigüitats" ni "taxes amagades", adverteix el portaveu de Transport de la Comissió Europea, Jens Mester.

La nova normativa comunitària també prohibeix qualsevol discriminació tarifària entre viatgers pel seu lloc de residència o nacionalitat.

Fins ara, la majoria de les companyies aèries publicitaven a internet les tarifes barates dels bitllets d'avió sense incloure-hi les taxes o les càrregues per carburant. D'aquesta manera, molts viatgers es trobaven que, un cop havien acceptat el preu del bitllet publicitat, se'ls incrementava considerablement per recàrregues no anunciades. Fins i tot, molts viatgers veien augmentar el bitllet d'avió quan arribaven a l'aeroport i els obligaven a pagar per facturar l'equipatge, fet que encaria un bitllet, que en principi havia estat publicitat com a "baix cost".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.