Societat

Andorra tindrà un hotel-iglú a 2.300 metres d'altura

ANDORRA LA VELLA

L'estació de Grandvalira comptarà a final de desembre amb un hotel iglú amb capacitat per a 32 persones, que estarà situat en el sector de Grau Roig, a uns 2.300 metres d'alçada. L'hotel comptarà amb deu habitacions en forma d'iglú d'uns 20 metres quadrats cada una i serà el primer d'aquestes característiques que s'aixeca al sud d'Europa, segons Adrian Günter, responsable de l'empresa Iglu-Dorf, que el construirà. 

Les habitacions estaran equipades amb materials especials per a les baixes temperatures que es registren al seu interior, entre zero i quatre graus. El visitant haurà de passar la nit en sacs de dormir especials, capaços de mantenir l'escalfor generada pel cos humà i assolir els 50 graus positius. L'hotel també comptarà amb dos jacuzzis, un de públic i un altre de privat, un saló de te, un restaurant amb un aforament per a seixanta persones i un bar per a cent, on s'oferirà vi calent i fondues de formatge.

El pròxim 20 de novembre deu persones iniciaran els treballs de construcció de l'hotel, el cost del qual no ha estat revelat per Adrian Günter, i durant un mes aproximadament utilitzaran 3.000 tones de neu per cobrir l'estructura sobre la qual s'assentarà, que és d'un material similar al cautxú.

Grandvalira ha previst que l'hotel obrirà les seves portes el 25 de desembre, segons que ha comentat Günter, que va començar a implantar aquest tipus d'allotjaments per primera vegada a Suïssa, d'on és originari, el 1996.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.