Societat

L'oferta sexual de les Glòries se'n va cap a l'Eixample

Societat

El petit grup de dones que encara exercia la prostitució al Bosquet dels Encants ha desaparegut d’aquesta zona de les Glòries, a causa de les obres que –des de fa una setmana i mitja– ja afecten les alzines i altres elements d’aquest indret boscós. Tot i que no es pot assegurar, se sospita que aquestes prostitutes s’han traslladat als voltants del Parc de la Ciutadella i de l’arc de Triomf.

La zona de les Glòries no és actualment significativa quant al sexe de pagament al carrer. El Raval i els voltants del Camp Nou són les dues àrees amb més prostitució d’aquest tipus a Barcelona. Ho confirmen les entitats que treballen amb prostitutes –com és el cas de Genera–, així com associacions de veïns i responsables dels districtes afectats: Ciutat Vella i les Corts. Al Raval, a Robadors i Sant Ramon, és on hi ha més presència de treballadores del sexe, encara que la pressió de la Guàrdia Urbana les obliga a desplaçar-se pels carrers del voltant.

La pressió policial també ha provocat que un petit grup, poc més d’una desena segons els veïns, hagi exportat el sexe al carrer al Barri Gòtic.

Arc del Teatre és un altre punt històric de prostitució a Ciutat Vella. Pel que fa a les Corts, i segons càlculs del districte, una seixantena de prostitutes i travestis ofereixen els seus serveis al voltant del Camp Nou i a la zona universitària de la Diagonal. Tot i que aquí també hi ha presència policial, dels Mossos d’Esquadra, Clarissa Velocci, portaveu de l’associació Genera, destaca el “tracte correcte” cap a les prostitutes.

Insults dels urbans
La situació que es viu al Raval és molt diferent, segons explica Velocci, ja que agents de la unitat de policia administrativa i de seguretat de la Guàrdia Urbana, els UPAS, han arribat a insultar les noies per obligar-les a retirar-se del carrer o portar-les a comissaria per identificar-les.

Les prostitutes es van manifestar el 5 de novembre contra la Guàrdia Urbana i les multes que reben mentre realitzen activitats de la vida quotidiana com a veïnes del barri. Aquesta protesta no ha servit de res, segons Velocci, i es podria repetir. “Entenem el malestar que produeix la prostitució de carrer als veïns, però la pressió policial no fa res més que obligar-les a treballar més hores”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.