Societat

Comença l'operació tornada

Trànsit

Més de 450.000 vehicles iniciaran aquest divendres el retorn a Barcelona després de les vacances d'estiu, en una operació de trànsit que es preveu que sigui complicada sobretot diumenge a la tarda, encara que no s'esperen grans col·lapses, segons el Servei Català del Trànsit (SCT).

Per l'operació tornada d'estiu, l'SCT mantindrà el mateix dispositiu que ha dut a terme durant els caps de setmana d'agost, en els que hi ha hagut una gran mobilitat tant cap a la costa com cap a Barcelona.

Les vies més conflictives es preveu que siguin, diumenge a la tarda, la AP-7, tant en el seu tram de Tarragona com en el de Girona, en els dos casos cap a Barcelona; les carreteres de la Crosta Brava de Girona; i les del Maresme i el Garraf, a Barcelona.

Per intentar donar fluïdesa al trànsit, l'SCT establirà carrils addicionals a la AP-7, des de Vilafranca del Penedès fins a l'entrada de Barcelona per la Diagonal i des de Maçanet de la Selva fins a la Roca; en la C-32 Sud, entre el Garraf i l'Hospitalet; i en la C-32 Nord, des del peatge d'Arenys de Mar fins a l'entrada a Barcelona.

També s'instal·laran cons per facilitar la circulació en dues rotondes habitualment conflictives de Calonge (en la C-31), i de Cassà de la Selva (en la C-65).

Tràgica prèvia de l'operació retorn
Tràgica prèvia de l'operació retorn amb quatre morts en menys de vuit hores a les carreteres catalanes. A més, en dos dels sinistres s'ha detingut dos xòfers per conduir beguts, un d'ells triplicant la taxa permesa d'alcohol.

El sinistre més greu es va registrar a Castelleví de Rosanes (Baix Llobregat) dimecres a la nit, quan un vehicle amb tres ocupants va sortir de la via i es va estavellar contra un arbre a la BV-2425, cosa que va provocar la mort de dos dels ocupants, de 29 i 46 anys i veïns de Corbera. El tercer, i presumptament qui conduïa, va resultar ferit greu. Es tracta de Juan C.T., de 52 anys, i que dues vegades es va negar a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia. Tot sembla indicar que mostrava clars símptomes d'haver begut i, a més, tenia el carnet de conduir retirat per via judicial.

Els Mossos d'Esquadra acusen el conductor de dos delictes d'homicidi imprudent, negativa a sotmetre's a la prova d'alcoholèmia, conduir sota la ingesta d'alcohol i amb el permís retirat.

En un segon accident, a la Palma de Cervelló (Baix Llobregat), un conductor que triplicava el límit legal d'alcoholèmia va xocar contra un ciclomotor amb dos menors. Els fets van passar de matinada i la conductora de la moto, que no tenia permís per conduir el vehicle, va patir fractures de fèmur.

Els altres dos morts es van registrar al Pont de Suert i a Vilassar de Mar, on un camió va atropellar un vianant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona
SOCIETAT

La Sagrada Família incorpora la IA en la gestió de les seves visites

Barcelona