Societat

Gràcia enceta la festa major amb més transport públic

El pregó de Josep Maria Àlvarez a les set de la tarda donarà el tret de sortida de la 190 edició de les Festes de Gràcia

Gràcia comença avui les seves festes, que, per trajectòria i volum de públic que mobilitzen, s’han convertit en les festes majors d’estiu de Barcelona. L’any passat, al voltant de dos milions de persones van participar en algun dels actes de la festa o, senzillament, es van deixar seduir per l’encant del carrers i les places guarnits, un dels trets identitaris de les festes gracienques.

Una de les novetats d’aquest any és la millora en l’accessibilitat, ja que el metro obrirà de forma ininterrompuda les tres nits de vigília de festiu –la d’avui, la de divendres i la de dissabte–. A més, un autobús llançadora, amb una freqüència de pas de 10 minuts, sortirà cada nit des de les 23.00 fins a les 5.15 hores, del carrer Còrsega amb Pau Claris en direcció a la plaça de Catalunya.

Tot i que la forta pluja de diumenge va destrossar part de les decoracions dels carrers més matiners, com Joan Blanques de dalt–que té el cel com a motiu de decoració–, Gràcia es despertarà demà vestida de festa.

Divuit places i carrers participen, aquest any, en el tradicional concurs de guarniments, i els veïns del barri ja fa cinc dies que fan el darrer esforç perquè tot estigui a punt. Fins demà a les vuit del matí, hi haurà temps per ultimar els detalls dels guarniments. Després, les cartes estaran sobre la taula, i caldrà esperar fins divendres a la tarda per saber qui succeeix el carrer Verdi del mig, que l’any passat es va proclamar guanyador del concurs.

Dues baixes
La mala notícia, però, són les dues noves baixes que s’han registrat en aquesta edició del concurs: els carrers Verdi de dalt i Torres. D’altra banda, després de sis anys d’aturada, la Unió Gitana torna a fer festa a la plaça del Poble Romaní, l’espai que l’any passat va acollir les festes alternatives.

El pregó de Josep Maria Àlvarez, secretari general d’UGT, dóna, avui a les set de la tarda, el tret de sortida de la 190 edició de les Festes de Gràcia, que s’allargaran fins dimarts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.