Societat

Absolts els okupes del macrojudici de Terrassa

Llàgrimes, abraçades i molta emoció després de nou anys amb el pes d'una acusació que els podia ficar cinc anys a la presó. La fiscal ha decidit retirar tots els càrrecs contra els 25 detinguts en el desallotjament del casal Kork III, al carrer Puig Novell, el maig del 1999.

El vídeo policial del desallotjament i les declaracions del agents que van ser-hi presents no poden mostrar que els acusats llancessin objectes ni insultessin els efectius, com tampoc l'autoria dels presumptes danys que es van fer als calabossos.

Les conclusions retiren els delictes de resistència a l'autoritat, danys i la falta contra l'ordre públic de l'acusació, únics càrrecs que es mantenien contra els encausats després que a l'inici del judici, dilluns, es retirés l'acusació d'usurpació de béns immobles, la més greu, es modifiqués el delicte d'atemptat a l'autoritat pel de resistència, pel qual es demanaven sis mesos de presó, i es rebaixessin les penes per danys i desordres a una multa de 1.248 euros.

D'aquesta manera, amb l'absolució, després de tres dies d'interrogatoris als imputats i als testimonis de la fiscal, la titular del jutjat penal número 2 de Terrassa ha decidit acabar amb aquest macrojudici que ha trigat més de nou anys en arribar.

Danys i perjudicis
La defensa dels acusats ha anunciat que emprendrà accions legals contra la Policia Nacional després de considerar que els seus clients han resultat perjudicats per tot el procés judicial "arran d'un error policial esmenat per l'autoritat judicial cinc hores després", segons un dels advocats.

I és que alguns dels encausats s'han hagut de desplaçar centenars de quilòmetres per acudir al judici (alguns viuen a Euskadi, Mallorca i França) i han perdut dies de treball.

La prova audiovisual que s'ha presentat aquest dijous mostra com els detinguts van ser traslladats a les dependències policials pel carrer i a cara descoberta, fets que els advocats consideren "un atemptat a la intimitat i la imatge pública".

Reafirmen els seus ideals
Vuit dels acusats han pres l'última paraula per tornar a defensar els seus actes i la seva innocència. Durant les seves intervencions, han expressat el seu rebuig a les actuacions policials i han reafirmat la seva convicció en el moviment okupa i "el dret a tenir un habitatge digne".

La jutge ha abandonat el casal de barri de Can Palet II, on s'ha celebrat el judici, entre els aplaudiments d'alguns dels absolts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.