Societat

Demanen 4 anys de presó en un nou procés a l'ultra Varela

Tribunals

La Comunitat Israelita de Barcelona ha presentat al jutjat d'instrucció número 33 un escrit d'acusació contra l'ultra Pedro Varela on demana que sigui condemnat a quatre anys de presó pels delicte de justificació del genocidi i de provocació a la discriminació i odi contra grups minoritaris. Aquest és el segon cop que Varela s'enfronta a la justícia per la seva activitat al capdavant de la polèmica llibreria Europa. El primer procés va acabar el març d'aquest any amb una condemna de 7 mesos de presó.

Els fets que ha investigat ara el jutjat d'instrucció es remunten a l'any 2006 quan l'ultra -que s'autopresenta com a historiador i llibreter- va ser detingut pels Mossos d'Esquadra. Segons l'escrit d'acusació presentat pel bufet Martell, al qual ha tingut accés l'AVUI, en els quatre escorcolls que la policia va fer durant el 2006 a la seu de la llibreria del carrer Sèneca s'hi van trobar llibres i material abundant on "s'enalteix o es justifica el genocidi, es denigra la comunitat negra i la jueva i s'incita a la discriminació, a l'odi i a la violència contra aquestes comunitats".

Entre el material intervingut se cita Mein Kampf, l'obra que recull l'ideari genocida d'Adolf Hitler. L'escrit d'acusació recorda que Varela no només difonia aquest material directament a la seu de la seva llibreria o a través de la xarxa d'internet, sinó que també n'editava i distribuïa, com a responsable de l'Associació Cultural Editorial Ojeda.

Adoctrinant 'skins'
L'acusació també assegura que, al marge de la comercialització dels llibres, "Varela organitza actes i conferències a la llibreria, el contingut de les quals és marcadament antisemita". Segons la Comunitat Israelita, a les conferències hi acudeixen habitualment joves d'estètica skin "que són adoctrinats en teories xenòfobes".

L'acusació demana que, en cas de ser condemnat, s'apliqui l'agreujant de reincidència, perquè ja ha estat condemnat pel delicte de justificació de l'Holocaust. La causa està ara en mans de la Fiscalia, que encara no ha qualificat els fets, i un cop s'hagi complert aquest tràmit passarà a la jutge, que haurà de decidir sobre la resolució d'obertura de judici oral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.