Societat

El president de l'Aragó espera que la diòcesi de Lleida entregui l'art sacre a Barbastre urgentment

El president del govern d'Aragó, Marcelino Iglesias, ha dit aquest dilluns que espera que el trasllat de les peces d'art sacre de la diòcesi de Lleida a la de Barbastre-Montsó sigui "una qüestió urgent".

Iglesias ha descartat compartir aquests béns i ha anunciat a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que si els tribunals eclesiàstics han emès una sentència ferma sobre el litigi ja "no s'hi val" intentar després un acord.

El conflicte enfronta els bisbats de Barbastre-Montsó i Lleida per 113 peces d'art sacre que es troben a la ciutat catalana però que els tribunals eclesiàstics de la Signatura Apostòlica consideren de la diòcesi aragonesa.

Divendres passat a l'Expo de Saragossa, Ros va demanar l'obertura de les negociacions per posar fi al conflicte amb un acord que pugui incloure la itinerància i la cogestió de les obres.

Iglesias ha rebutjat aquesta possibilitat i ha dit que si els dos bisbes estan d'acord en la devolució, tal com van expressar a principi de juliol, l'únic que cal esperar és que aquesta es produeixi "com més aviat millor".

El president del govern d'Aragó ha afegit que en un estat de dret les sentències "s'han de complir", i aquest compliment és especialment "fonamental" per als propis eclesiàstics, ja que si no suposaria "desacreditar" i "deixar sense sentit" el Concordat davant de l'Estat espanyol i de la Santa Seu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.