Societat

El Col·legi de Metges obre un expedient a l'equip que va ajudar a morir Eluana

El Col·legi de Metges d'Udine (nord-est d'Itàlia) ha obert un procediment disciplinari a l'equip sanitari que va ajudar a morir mitjançant la suspensió de l'alimentació i la hidratació assistida Eluana Englaro, la dona que duia 17 anys en estat vegetatiu.

El president d'aquest col·legi, Luigi Conte, ha explicat avui que es tracta d'un "procediment rutinari" quan tenen lloc aquest tipus de casos. Conte ha convocat per dijous que ve l'anestesista Amato De Forest, responsable de l'equip mèdic que es va oferir voluntari per executar la sentència del Tribunal Suprem que permetia a la família d'Eluana ajudar-la a morir. Després de parlar amb l'anestesista, el Col·legi de Metges decidirà si obrir un sumari sobre el cas per estudiar possibles sancions. 

Fa tres anys, el Col·legi de Metges de la ciutat italiana de Cremona (nord d'Itàlia) va decidir obrir un procediment disciplinari al metge anestesista Mario Riccio, que va ajudar a morir el malalt d'esclerosi múltiple Piergiorgio Welby, en desconnectar el respirador que el mantenia amb vida, com era el seu desig. Finalment, la institució va arxivar el cas, en considerar que aquest fet no violava el codi deontològic.

El Senat
El Senat italià ha aprovat aquest matí amb 159 vots favorables, 104 contraris i tres abstencions una moció en què es prohibeix suspendre l'alimentació i la hidratació als pacients com Eluana.

La moció, que havia estat presentada pels partits del govern (centre dreta), també ha comptat amb els vots favorables de quatre senadors del Partit Democràtic (PD), que és el principal partit de l'oposició. 

El text d'aquesta moció destaca el compromís del govern italià en "garantir que l'alimentació i la hidratació no poden en cap cas ser negades per part de la persona que assisteix a subjectes incapaços de valdre's per ells mateixos". La moció també insta a aprovar "normes que garanteixin la certesa de cures idònies i una adequada assistència en la fase terminal de l'existència" per "la plena convicció que al nostre país ningú més pugui morir de fam i set".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.