Societat

L'incivisme fa tancar un 'menjador públic' a la Dreta de l'Eixample

Notícia del lector

Una reixa de plàstic ha posat fi, aquesta setmana, a una imatge habitual a la confluència dels carrers Diputació i Pau Claris. S’han acabat, de moment, els dinars a l’aire lliure en el parterre que queda just davant de l’entrada d’un pàrquing al costat muntanya d’aquesta cruïlla, on es reunia pràcticament cada dia un grup d’estudiants. Aquest punt queda molt a prop de diferents centres escolars. Ara, però, s’han acabat els dinars i, amb ells, la gran quantitat d’escombraries que aquest grup de nois i noies abandonaven sense cap mena de cura. L’incivisme, doncs, ha fet tancar el menjador públic que uns quants havien improvisat al cor de Barcelona.

De fet, la imatge habitual d’aquest racó, passades les tres de la tarda, tal com han denunciat diversos veïns, era “lamentable”: embolcalls, papers i pells de tota mena de fruites, que els joves no s’havien molestat a llençar a les escombraries, evidenciaven l’ús que, als migdies, es feia del parterre. Aquesta situació cridava l’atenció per insòlita, ja que, com explica el Lluís Serafí, veí de la zona, “la primera vegada que vaig veure aquest grup de joves dinant en aquest petit parterre em va sorprendre molt, perquè és un espai completament envoltat per cotxes, on costa fins i tot d’accedir-hi, però vaig pensar que era bonic que els joves busquessin el seu racó de natura per estar còmodes mentre dinen”.

Passats uns dies, però, la impressió d’aquest veí va anar empitjorant: “Quan tornava a passar després de dinar veia que ho havien deixat tot molt brut, sense cap mena de respecte per res!”. El problema es repetia gairebé cada migdia.
L’endemà al matí, els equips de neteja feien la seva tasca i ho tornaven a deixar tot llest, a punt perquè els comensals tornessin a escampar-hi la seva brossa sense cap mena de mirament.

El districte de l’Eixample ja havia rebut queixes en aquest sentit. Ara Parcs i Jardins ha optat per tancar el recinte amb una reixa per tal de replantar-hi la vegetació i deixar-li un temps perquè creixi lluny de les trepitjades.

Solució en estudi
Fonts municipals expliquen, de fet, que després de l’estiu ja es van intentar dur a termes els treballs de replantació en aquest espai, però que va ser una operació fallida a causa del trànsit de persones per aquest espai. Els treballs s’hauran de repetir.
És per aquest motiu, i vistes les inquietuds veïnals per l’aspecte d’aquest espai verd a primera hora de la tarda, que ara Parcs i Jardins està estudiant alguna solució per tal de mantenir-lo en les condicions òptimes. De moment, la tanca continuarà protegint uns dies aquest parterres i més endavant es plantejarà algun tipus de solució més definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llengua

Dos de cada tres catalanoparlants veuen en la llengua, identitat

barcelona
Educació

L’aturada lectiva concentra 83 obres als centres educatius de Barcelona

Barcelona
Societat

Reforç de la presència dels Mossos a l’aeroport del Prat amb una nova comissaria

Barcelona

Inauguren el primer sistema de bany autònom de l’Estat

palamós
Medi ambient

En funcionament prop de 4.000 plaques solars a la coberta dels tallers de l’L9/L10

Barcelona

CCOO i UGT denuncien que Correus deixa la plantilla “al mínim” durant l'estiu

girona
societat

Gran inici del 52è Concurs de Focs d’Artifici amb la Pirotècnia Josman

blanes
filipines

Decreten l’estat de calamitat per les inundacions a Manila

barcelona

Detingut un bomber voluntari per l’incendi de l’any passat

portbou / colera