Societat

L'ecologista acusat d'extorquir empresaris ingressa a la presó

L'acusat, que actuava a la Vall d'Aran, hauria aconseguit de cada víctima uns 4.000 euros

El jutge de guàrdia de Viella ha ordenat l'ingrés a la presó de Carlos Montero, president de l'organització ecologista Avalon, acusat d'extorquir empresaris de la Vall d'Aran. Montero, de 53 anys i veí de la població aranesa de Gausac, va declarar davant del jutge aquest dissabte, i avui ho ha de fer l'advocat del grup ecologista, un veí de Lleida de 53 anys.

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous Carlos Montero, president i fundador de l’associació ecologista Avalon, de la Vall d’Aran, com a presumpte autor d’un delicte continuat d’extorsió.

Montero i Miquel C.R., l’advocat de l’entitat conservacionista aranesa, que també va ser detingut, haurien exigit diners a diversos empresaris de l’Aran a canvi de no posar traves administratives o denúncies judicials sobre suposades irregularitats mediambientals. A més, la presumpta extorsió hauria estat continuada, amb la reclamació de pagaments de forma periòdica.

Sota el paraigua de l'organització ecologista, segons els investigadors, amenaçaven els empresaris de denunciar suposades irregularitats en els seus negocis. Fent servir aquest xantatge, haurien aconseguit de cada víctima fins a 4.000 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.