Societat

Lesseps pateix desperfectes abans d'inaugurar-se

“Abans d’inaugurar-se ja s’enfonsa”, era el comentari més sentit ahir davant del parterre de la banda sud de la plaça Lesseps, on s’han col·locat cinc boles de formigó, dues de les quals s’han enfonsat en cedir el terreny mig metre.

La terra sobre la que està creixent la gespa presenta una esquerda de dalt a baix, i on hi ha les dues boles enfonsades fa com una cassola. Segons els veïns, l’enfonsament es va produir dilluns a la nit. Ahir a la tarda els treballadors arreglaven i reforçaven els altres parterres on també hi ha boles.

En el bar que hi ha a la cantonada del carrer Pérez Galdós, tant els clients habituals com els cambrers asseguren que cada dia cauen dues persones en aquella zona de la plaça, ja sigui perquè hi ha un gual molt baixet que és difícil de veure, també perquè falten rajoles i perquè moltes de les col·locades ja ballen.

Però per als vianants, el pitjor són les rampes i les rajoles que hi ha entre els parterres i els camins que baixen de la calçada central a les voravies de la part sud de la plaça. La distancia entre els rajoles es massa gran i hi ha molta gent que s’hi torça el peu. Les cadires de rodes s’hi encallen. La mala col·locació de les rajoles es veu agreujada pel pendent de la plaça. Alguns dels llums dels fanals monumentals ja s’han fos i els que hi ha fan una llum molt pobra i quasi sempre damunt de les calçades i molt pocs enfonquen cap a les vorera. Les illetes de vianants entre les calçades no tenen vorades i ja s’han donat casos de conductors que s’han despistat i hi han pujat damunt.

Les plantes que es van col·locar damunt de les estructures monumentals ja s’han assecat. Són alguns dels desperfectes que pateix la plaça, pendent d’inaugurar-se des de fa tres mesos. L’Ajuntament de Barcelona ha afrontat algunes de les millores reclamades pels veïns, que han protestat per la configuració final de la plaça. Per tant, les obres continuen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.