Societat

Prohibit fer foc al bosc fins a la tardor

Quan les circumstàncies meteorològiques siguin de risc alt, molt alt o extrem, es prohibirà qualsevol mena de foc, fins i tot els que es fan amb fogons de gas, les barbacoes i aquells per als quals cal autorització. El cos d'agents rurals informarà a través d'SMS les persones que hagin obtingut algun permís. Avui comença la campanya de prevenció d'incendis forestals a Catalunya, que s'allargarà fins el 15 d'octubre.

Durant aquest període està prohibit encendre qualsevol mena de foc en terrenys forestals i en la franja de 500 metres que els envolta. Tampoc no es pot fer foc amb finalitats d'oci o per activitats relacionades amb l'apicultura. En les àrees recreatives o d'acampada, així com a les parcel·les de les urbanitzacions, cal utilitzar barbacoes o elements que evitin la propagació d'espurnes. Tampoc no es podran utilitzar objectes per avivar el foc en obres realitzades en vies de comunicació que travessin terrenys forestals.

Des del 1995 el nombre d'hectàrees afectades per incendis ha disminuït a Catalunya, excepte el 2005, quan la sequedat de la primavera va facilitar els incendis forestals. L'any passat es van cremar un total de 576 hectàrees en 421 incendis, més del 13% causats per la crema de rostolls procedents de l'activitat agrícola, per la qual cosa el departament demana extremar les precaucions en aquestes tasques i recorda que en cas de necessitat s'ha de demanar un permís especial a la Generalitat. L'any amb més hectàrees arrasades pel foc va ser el 1994, quan Catalunya va patir una onada de grans incendis que en va cremar 42.695.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.