Societat

El 68% dels alumnes de FP troben feina abans dels sis mesos

El 68% dels alumnes de Formació Professional que van graduar-se durant el curs 2006-07 ha trobat feina al cap de sis mesos. El 80% d'ells a més ho fa en un lloc de treball relacionat amb els estudis cursats. El 64% dels estudiants enquestats assegura també que cobra mensualment més de 900 euros nets.

Aquestes són les conclusions principals presentades aquest dilluns al matí i que han estat extretes d'una enquesta, elaborada conjuntament pel Departament d'Educació i el Consell General de Cambres de Catalunya, que ha comptat amb la participació de 17.885 estudiants. 

Gairebé 18.000 alumnes que van acabar els seus estudis de FP a Catalunya durant el curs 2006-07 han participar en una enquesta que demostra el "bon encaix" de la FP dins el mercat laboral, tal com ha explicat el director general d'Ensenyaments, Artístics i Especialitzats, Josep Francí.

Valls ha explicat que l'economia catalana necessita un 50% més de graduats en cursos de cicle mitjà que de cicle superior, i un nombre similar de titulats en graduats superiors que de llicenciats universitaris.

Les pràctiques
Els centres on s'ofereixen aquestes titulacions també s'han convertir, segons aquest estudi, en una bon lloc per trobar feina. Un de cada quatre alumnes ha aconseguit el seu lloc de feina perquè se l'han quedat a l'empresa on realitzava les pràctiques obligatòries o a través de la borsa de treball del seu centre. Un 20% treballa gràcies als seus contactes personals i un 17% ho fa gràcies a l'enviament de currículums.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.