Societat

Vaga a la japonesa a la biblioteca de la UPF

Un grup d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) s'ha tancat aquesta matinada a la biblioteca del centre universitari "per la seva necessitat d'estudiar" i ha iniciat una vaga indefinida. En un comunicat, el Col·lectiu per una biblioteca al servei dels estudiants informa que aquesta matinada han iniciat una "vaga a la japonesa" -treballar més del commpte com a mesura de pressió- a la Biblioteca Central Campus de la Ciutadella de la UPF.

Aquesta decisió, expliquen, és una manera de protestar pel desallotjament d'altres estudiants, per part dels Mossos d'Esquadra, divendres passat a la nit, "amb el consegüent tancament de la biblioteca". "Estem indignadíssims amb aquesta política del Rectorat d'impedir el nostre legítim i innegable dret a passar-nos hores al nostre Temple del saber que és la universitat dirigida pel senyor Moreso. De fet, més encara amb el nou Pla de Bolonya, aplicat de manera precipitada i amb rigidesa, se'ns exigeixen més hores d'estudi personal per convertir-nos el dia de demà en la futura elit de la nostra estimada pàtria", indica el comunicat amb ironia.

Prossegueixen explicant el seu "enuig" amb la forma com es va tractar divendres els seus companys, que també "s'estaven queixant sobre aquest fet", i, pel seu dret a "estudiar amb dignitat", anuncien una "vaga a la japonesa". En aquest sentit, l'Associació d'Estudiants Progressistes (AEP) va condemnar ahir el desallotjament abans d'ahir a la nit per la policia dels estudiants tancats a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i va exigir la dimissió del rector d'aquest centre universitari, Josep Joan Moreso.

Unitats antiavalots dels Mossos d'Esquadra van entrar divendres a la nit al campus de la Ciutadella de la UPF a Barcelona i van desallotjar mig centenar d'estudiants que mantenien una tancada al recinte en protesta contra l'aplicació del Pla Bolonya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS