Societat

Macroquerella de la fiscalia contra el mòbing immobiliari

Tribunals

Set persones denunciades, un despatx d'advocats implicat, 166 immobles o pisos afectats i desenes de veïns perjudicats. Aquestes són les grans xifres d'una querella presentada per la fiscalia de Barcelona contra un entramat societari vinculat al món immobiliari que tindria com a objectiu especular amb unes finques de la seva propietat -situades majoritàriament al barri del Raval de Barcelona- fent la vida impossible als llogaters de renda antiga per aconseguir foragitar-los i donar un nou i lucratiu rendiment als lloguers.

Els fets, denunciats pel fiscal especial per a mòbing immobiliari, Fernando Rodríguez Rey, ja han derivat en l'obertura d'una investigació per part del jutjat d'instrucció número 16 de Barcelona. Una de les primeres diligències ordenades pel jutge es va concretar dimarts passat amb l'entrada i el registre del despatx d'advocats on hi ha domiciliades les societats propietàries de les cases.

El registre, dut a terme per agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Urbana de Barcelona, buscava informació de les societats Quoty List, Ulist, London Homes, Chalford Associates i Dectra Samoa.

Totes estan vinculades amb la propietat de les finques, i la persona que consta com a administradora és una il·localitzable i desconeguda ciutadana índia, Zelia Gloria Lobo-Hagiwara, que hauria atorgat poders al bufet d'advocats Mundilex. Aquest diari ha intentat, sense èxit, posar-se en contacte amb aquest despatx .

Set querellats
La querella es dirigeix contra Salvador B.V., Miguel B.V., José Maria S.S., Antonio M.A., Joaquim M.C., José G.C. i Josep Antoni G.V. Les finques sobre les quals haurien exercit el que es coneix com a mòbing immobiliari tenen les localitzacions següents: Lancaster, 12; Ferlandina, 41; Valldonzella, 27; Vistalegre, 6; Correteger, 9; Cardona, 8; Metges, 14; Besalú, 51; Lluna, 28, i Robadors, 33.

Precisament, aquesta última finca és un cas d'assetjament als veïns que ja ha transcendit als mitjans de comunicació. Els fets que relata la querella no són nous, ja que deriven de dues investigacions policials dutes a terme des del 2007. La complexitat de la trama de societats vinculades a la propietat de les cases i la presència d'empreses radicades als EUA, o en paradisos fiscals com les illes Samoa, va complicar la investigació.

L'escrit de la fiscalia relata les pràctiques mafioses de la propietat dels edificis que han deixat degradar les cases, han coaccionat veïns, han tallat el subministrament de serveis bàsics, han convertit els edificis en caus de prostitució i venda de droga i han fomentat els pisos pastera. Tot, pensat per fer marxar els veïns.

La fiscalia subratlla el caràcter especialment vulnerable de les víctimes, per edat, formació o recursos. Moltes dels afectats han vist perjudicada la salut física i psíquica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona

Una avaria deixa sense aigua les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava

LLAGOSTERA
societat

Una incidència tecnològica global afecta l’aeroport del Prat, el 061 i diversos hospitals

barcelona
SOCIETAT

Repunt de furts a Lleida i preocupació per l’aparició d’armes blanques en aldarulls

Lleida

Dos denunciats per un abocament il·legal enmig del bosc

BESCANÓ