Societat

El RACC avala la velocitat variable de Saura, però demana flexibilitat a les nits

Trànsit

El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) ha avalat aquest dimecres l'aplicació de la velocitat variable als accessos a Barcelona, on es limitarà segons la congestió, la contaminació, els accidents i el clima, però ha demanat flexibilitat nocturna per anar a 100 per hora a la zona 80.

En roda de premsa, el director de la Fundació RACC, Miquel Nadal, ha afirmat que el projecte del Servei Català de Trànsit (SCT), que es començarà a aplicar a partir del mes de gener de forma gradual, és un pas "interessant i positiu" que s'ha preparat de forma "rigorosa".

Flexibilitat
En qualsevol cas, ha demanat a la Generalitat que des de l'inici de la implantació de la velocitat variable aposti per la "flexibilitat" i permeti que a la primera corona de Barcelona –on regeix la limitació de la velocitat a 80 quilòmetres per hora– es permeti circular a 100 quilòmetres per hora a les nits.

"És una proposta clara i simple que apel·la a la responsabilitat del conductor, que així veurà que quan toca no córrer no pot córrer, però que, quan pot anar més de pressa, a la nit, pot anar a cent per hora", ha subratllat Nadal.

Tot i això, el director del Servei Català de Trànsit, Josep Pérez-Moya, ha remarcat que el departament d'Interior, com ja va anunciar el conseller Joan Saura dilluns, no es planteja eliminar la limitació de la velocitat a la zona 80. "Respectarem els límits establerts", ha afirmat.

Discrepàncies
Nadal ha recordat que l'any passat el RACC va mostrar "reticències" a la implantació de la zona 80 i, malgrat que ha reconegut que ha comportat una notable reducció de la mortalitat (del 50%), ha afirmat que encara mantenen part de les discrepàncies sobre aquesta mesura.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró

La Fundació SERGI ha atès 13.604 persones al llarg de l’any 2023

GIRONA

Endesa adaptarà 1.500 suports elèctrics per evitar que les aus s’electrocutin

Santpedor

Comença la veda de pesca del pop roquer al cap de Creus

el port de la selva

Inverteixen més de 520.000 euros en millores a les escoles públiques aquest estiu

SALT