Societat

El principal implicat en el crim de la Vila Olímpica, detingut per l'agressió del Bada Bing

Valentín Moreno Gómez, condemnat pel crim de la Vila Olímpica de Barcelona –en què el jove Carlos Javier Robledo va morir a puntades de peu a l'abril de l'any 2000–, és un dels cinc detinguts com a presumptes implicats en l'agressió racista contra els jugadors sud-americans del Rosario Central de Catalunya, que es va produir dissabte en un partit de tercera regional a Barcelona.

Segons fonts judicials, Moreno, que al setembre tindrà lla llibertat definitiva, va ser condemnat el desembre de 2001 a vuit anys d'internament i tres de llibertat vigilada per l'assassinat de Robledo.

Moreno és un dels quatre jugadors de l'equip Bada Bing que la Federació Catalana de Futbol ha suspès de forma cautelar per l'agressió de dissabte.

El 22 de setembre, Moreno, que ja té 26 anys, va obtenir el tercer grau, amb un règim obert restringit, de la presó de Quatre Camins, on havia estat traslladat fa uns anys, com a adult, tot i haver estat condemnat com a menor. La llei del menor estableix que, quan els condemnats compleixen els 18 anys, poden ser traslladats a centres per a majors d'edat, i aleshores se'ls aplica el règim penitenciari d'adults.

En aquest cas, el jutge de vigilància penitenciaria número 1 de Catalunya va confirmar al novembre el règim obert a Valentín Moreno, contra el criteri de la fiscalia, tenint en compte que li faltaven deu mesos per obtenir la llibertat definitiva i que estava en procés de reinserció.

Moreno va ser jutjat com a menor perquè en el moment del crim de la Vila Olímpica li faltaven unes hores per complir els 18 anys: de fet, ell i els altres implicats –que van ser jutjats com a adults en un judici posterior– celebraven el seu aniversari la nit dels fets, en què van agredir fins a matar-lo Carlos Javier Robledo.

Ara Moreno torna a estar detingut per una altra agressió, aquesta vegada més lleu, i les víctimes vinculen els implicats en l'atac amb els Boixos Nois i altres grups ultradretans.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Jon Irazabal, historiador i expresident de la fira Durangoko Azoka

Societat

La Paeria serà part en les causes per delictes que generin alarma social

Lleida
Societat

Mor Eduardo Sayas, el català que va crear el concepte ‘top model masculí’

Infraestructures

Renfe inverteix 75 milions per modernitzar estacions a Catalunya

Barcelona
Itàlia

Recuperen el cos del magnat britànic Mike Lynch del iot enfonsat a Sicília

Barcelona
Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

Expedienten tres treballadors de neteja viària de Figueres

FIGUERES

S'ampliarà la zona de vianants del passeig Ramon Berenguer II per la Setmana de la Mobilitat

GIRONA
societat

Mobilització festiva i reivindicativa en defensa del parc Jordi Vilamitjana

girona
canvi climàtic

Les morts per calor a Europa es podrien triplicar a finals de segle

barcelona