Societat

Els periodistes que cobreixin manifestacions portaran un braçal de color butà amb la inscripció 'Premsa-Press'

Els periodistes que cobreixin manifestacions a Catalunya portaran un braçal de color butà per identificar-se i evitar tornar a ser víctimes de càrregues policials, com va passar en les protestes dels anti-Bolonya. Aquesta mesura ha estat acordada aquest dimecres pel departament d'Interior i el Col·legi de Periodistes.

El conseller d'Interior, Joan Saura, i el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Carles Rius, han signat al Parlament aquest protocol, acordat després dels incidents en les manifestacions anti-Bolonya del passat 18 de març, quan les càrregues policials van lesionar 33 periodistes, dotze dels quals han portat el cas als tribunals.

El protocol comportarà la unificació de la identificació dels periodistes, que podran portar un braçalet de color butà, numerat, amb la inscripció Premsa-Press i un espai perquè insereixin el seu carnet professional. A més, els informadors també podran disposar d'una armilla, també de color butà, encara que en aquest cas no s'inserirà cap espai per incloure les dades del periodista.

El braçal, que es començarà a repartir d'aquí a un mes i s'haurà de renovar al cap de dos anys, es distribuirà a tots els periodistes que s'acreditin com a tals en un registre del Col·legi de Periodistes, que es crearà amb l'objectiu d'evitar l'intrusisme.

El braçal i l'armilla també serviran als informadors per poder treballar quan hi hagi grans desplegaments, com en cas de grans tragèdies o cimeres rellevants, segons ha precisat Rius durant l'acte de firma del protocol. Aquests elements acreditatius no autoritzaran la presència dels periodistes a les zones que tinguin declarat l'accés restringit temporalment, segons el protocol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.