Societat

Menys visitants en atraccions i ‘casetas’

Els firaires de les atraccions de la Fira d’Abril, indignats per la seva nova ubicació

La Fira d’Abril de Catalunya va celebrar ahir el seu primer diumenge aigualida per la forta tempesta que va caure al matí. Les casetas es queixaven dissabte que hi va haver menys gent i els firaires de les atraccions ahir afirmaven que la nova ubicació els ha fet perdre molts clients. La FECAC va valorar positivament l’afluència de públic del cap de setmana.

Dissabte al vespre l’interior de les casetas tenia força ambient, però es veia menys gent que voltava i grups fent rotllanes flamenques fora de les casetas, perquè no estaven tan plenes. “Enguany hi ha la meitat de gent que l’any passat, i divendres durant l’encesa de llums, va ser pitjor, érem quatre gats”, explica Ana Capitan, rociera i assídua balladora a la Fira d’Abril de Barcelona.

A dos quarts d’onze de la nit del dissabte hi havia taules per seure a la caseta Amigos de Isla Cristina, com en d’altres, no calia fer cua per demanar unes tapes i els cambrers atenien sense presses els clients. La crisi es nota, va comentar un cambrer de la caseta d’un grup polític. Amb tot, la FECAC va valorar ahir positivament l’afluència de gent durant el cap de setmana, que estima superior a l’any passat. “Caldrà saber els ingressos de caixa de les casetas i les botigues per valorar si la crisi econòmica s’ha notat amb les vendes”, va precisar.
Qui té clar que enguany seran vaques magres són els firaires de les atraccions, que afirmen que tenen una baixada de clients d’entre un 50% i un 80%, que expliquen pel canvi d’ubicació. L’organització els ha situat a prop del mar, a la part de sota de la plaça del Fòrum, per evitar soroll als veïns.

Avui el col·lectiu es reuneix per demanar millores urgents a l’organització. Els firaires es queixen que estan situats lluny de les casetas i que l’accés a la zona és difícil i està mal senyalitzat. Cal baixar unes escales empinades i no hi ha cap indicació que hi ha una rampa alternativa que, a més, està mal il·luminada i no es veu. La tempesta d’ahir va negar la zona més allunyada, on hi ha una seixantena d’atraccions que no van poder obrir fins a la tarda. “Demanarem un canvi de lloc i pagar a l’Ajuntament per l’ús del sòl, com es fa a Andalusia”, va dir José Antonio Pérez, d’Autochoques Pérez.

La FECAC reconeix que hi ha aspectes per millorar, com ara la senyalització, perquè és el primer any, però argumenta que el canvi de lloc es va decidir per evitar soroll als veïns.

Un canvi que han notat. “Ja no sentim les atraccions, però continua el xivarri dels qui abandonen el recinte de matinada i vénen a agafar el metro a sota de casa”, va explicar Maria del Mar Naranjo, de 29 anys, que viu a la rambla Prim.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.