Societat

Estudiants anti-Bolonya ocupen facultats de la UB i de la UAB

Pla Bolonya

Mig centenar d'estudiants contraris al pla Bolonya han ocupat aquesta nit la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, al barri del Raval, i un trentena s'ha tancat a la Facultat de Dret, a l'avinguda Diagonal.

El vicerector de Professorat i adjunt al rector de la Universitat de Barcelona (UB), Joan Elias, ha explicat aquest dimecres que el centre treballa per garantir el ple funcionament de les seves facultats, tot i que aquest matí s'ha hagut de suspendre les classes a la Facultat de Filosofia i Geografia i Història, al Raval, perquè hi ha un grup d'estudiants tancats que impedeixen l'entrada a les instal·lacions.

Elias ha explicat en roda de premsa que la UB està utilitzant vies de mediació i diàleg tant ordinàries com "alternatives", encara que ha destacat que existeix "un grup radical d'estudiants que no accepta la vida del diàleg i imposa mètodes violents i coercitius".

Sobre la possibilitat de demanar la intervenció dels Mossos d'Esquadra per desallotjar les facultats ocupades, Elias ha assegurat que és una solució que no els agrada i ha desitjat no veure's "forçat a fer-ho". "Si és necessari, ho farem", ha afegit.

La decisió d'ocupar la Facultat de Geografia i Història s'ha pres aquesta nit en una assemblea celebrada a la mateixa facultat en la qual han participat uns 200 estudiants, que també han acordat iniciar aquest dimecres una vaga de tres dies.

Poc després d'aquesta assemblea, s'han produït la tancada d'una trentena d'estudiants més a la Facultat de Dret de la mateixa universitat, situada a l'Avinguda Diagonal.

Tancats a la UAB
Per altra banda, els estudiants contraris a Bolonya han ocupat aquest dimecres a la matinada el deganat de la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB. Els estudiants han emès un comunicat en què expliquen que han ocupat la facultat pel "context de repressió continuada i violenta que està patint el moviment estudiantil". Segons els estudiants "l'acció es porta a terme per manifestar el punt insostenible en què es troben les institucions universitàries en haver arribat a l'extrem d'ordenar i permetre l'actuació policial violenta contra els i les estudiants".

Els estudiants també manifesten malestar "per la poca voluntat real de diàleg de les institucions universitàries amb els i les estudiants i la hipocresia i criminalització del moviment estudiantil que han mostrat des de fa mesos".

Segons els estudiants la setmana passada van demanar al deganat el seu posicionament vers l'actuació policial del dimecres 18 de març i "la seva resposta ha estat un comunicat descafeïnat en què es feia referència a diversos aspectes del diàleg i en què, a més, se sumava al comunicat dels rectors i rectores en que es citava, textualment, el "diàleg constant amb tots els col·lectius” i es defensava la “lliure expressió de les idees” en contraposició a la repressió patida pel moviment des de les institucions", han dit.

Els tancaments es produeixen una setmana després del desallotjament del rectorat de la UB, que va estar ocupat durant quatre mesos, i que va acabar en una batalla campal pels carrers de Barcelona entre estudiants i Mossos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.