Societat

Bèlgica protestarà diplomàticament per les declaracions del Papa durant la visita al Camerun

Vaticà

El Parlament belga té previst aprovar aquest dijous una resolució que convida el Govern a protestar al Vaticà per les declaracions del Papa contra l'ús del preservatiu com a mètode de prevenció de la sida.

La resolució va ser aprovada dimecres a la nit per la comissió d'Exteriors de la Cambra de Diputats belga amb el suport de tots els partits majoritaris, catòlics i laics, motiu pel qual es dóna per fet que s'acceptarà en la votació plenària prevista per aquest dijous. Amb aquesta decisió, Bèlgica es convertirà en el primer Estat del món a reaccionar per via diplomàtica contra les declaracions del Papa Benet XVI sobre l'ús del preservatiu.

La resolució va tirar endavant després de dues hores de debat, quan democristians flamencs i humanistes francòfons es van sumar a la iniciativa, proposada pel partit liberal francòfon amb el suport de l'esquerra.

Només l'extrema dreta flamenca s'ha mantingut al marge de la resolució que, inicialment, preveia condemnar, per "perilloses i irresponsables", les declaracions que el Papa va fer durant la seva visita al Camerun, on va afirmar que la sida no es combat "amb la distribució de preservatius que, al contrari, augmenten el problema". Finalment, el text les qualifica d'inacceptables.

Segons ha assegurat el diputat liberal Denis Ducarme, després de la votació que es produirà aquest dijous, el govern belga serà el primer a protestar per via oficial i diplomàtica mitjançant el seu ambaixador a la Santa Seu.

La iniciativa belga ha despertat l'interès d'altres països com Suècia. El partit liberal d'aquest país ha demanat una còpia de la resolució parlamentària per dur a terme iniciatives similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.