Societat

La Barbie ja té 50 anys

La nina amb més glamour de la història de les joguines compleix cinquanta anys i ho fa amb una festa pròpia de Hollywood en la qual es presentarà una nova versió de la nina, nascuda el 1959.

Creada per plasmar la idea de la dona perfecta, sexy, amb una esvelta figura i sempre al dia pel que fa a la moda, la Barbie arriba al mig segle d'edat sense una sola arruga o cana i amb més de cent carreres professionals a les seves espatlles.

La Barbie ha estat veterinària, metgessa, submarinista... I en qualsevol de les seves facetes continuava representant un model de referència per a moltes nenes d'arreu del món.

Els orígens
La nina va ser pensada, en un principi, per servir de maniquí i així poder-li emprovar vestits, pentinar-la i transformar-la al gust de qui la tingués. Però el seu èxit radica en la seva capacitat d'adaptació als canvis socials sense perdre la seva essència, com afirma la vicepresidenta de Mattel, Stephanie Cota.

Barbie compleix anys amb una important batalla guanyada: la guerra contra les imitacions que s'han fet d'ella, concretament la de les nines Bratz, que amb un estil més urbà i informal van aconseguir suposar una gran competència per la creació de Mattel.

Un jutge va dictaminar que el creador de les nines Bratz va concebre-les quan encara treballava per Mattel, fet que va semblar suficient per imposar-li una indemnització multimilionària.

Els canvis de look
Cinquanta anys han donat molt de sí en la figura de la Barbie. L'hem pogut trobar seriosa o amb un somriure, amb cabells llargs o curts, més rossos o castanys, de pell més clara o més ètnica per abastar tota la diversitat de cultures a les quals estava dirigida, però sempre amb aquell toc que tant la identifica i la fa inconfusible.

L'any 2000 Barbie va perdre la seva estretíssima cintura i va guanyar massa corporal després d'unes acusacions que suggerien que la nina fomentava l'extrema primesa.

A més, als seus 19 anys aparents, però amb cinquanta de reals, la Barbie continua sense casar-se ni formar una família, tot i portar una relació de 43 anys amb el nino Ken, de la mateixa marca.

Ara, i després d'aparèixer en llibres de contes i com a dibuix animat en pel·lícules de DVD, és possible que la Barbie tingui el seu debut cinematogràfic.

La festa d'aniversari
De moment, la nina cobrarà vida durant la festa del seu cinquantè aniversari a Los Angeles, quan es presentarà la casa de la Barbie Malibú construïda a mida real i el seu Volkswagen New Beetle de color rosa.

A la festa, amb catifa vermella inclosa, hi acudiran noms com Shakira, Eva Mendes o Jessica Alba.

El preu al qual es venia la Barbie quan tot just era una nina amb cua i vestit de bany acabada de sortir al mercat -3 dòlars- serà el mateix que hauran de pagar els consumidors que vulguin adquirir el nou model, fabricat expressament per a l'aniversari, durant la primera setmana que aquest estigui al mercat.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.