Societat

El pilot "heroi" de la companyia US Airways va començar com a pilot militar, segons el Pentàgon

El pilot Chelsey Sullenberger, que ahir va salvar la vida a 155 persones en un amaratge sobre el ric Hudson a Nova York, és un graduat de l'Acadèmia de la Força Aèria, segons ha assenyalat avui el Pentàgon.

Sullenberger va conduir ahir l'avió Airbus 320 de l'aerolínia US Airways cap el riu entre Nova York i Nova Jersei en fallar els dos motors cinc minuts després de l'enlairament de l'aeroport de La Guàrdia.

El Pentàgon ha indicat que Sullenberger va servir la Força Aèria entre el 1973 i el 1980, i va ser pilot d'avions de combat F-4 Phantom i oficial d'instrucció a Europa i el Pacífic. 

El president George W. Bush ha qualificat com a "heroic" el comportament del pilot i la tripulació de l'avió i ha destacat "la dedicació i altruisme dels equips d'emergència i voluntaris que van treure els passatgers de les aigües gelades del Hudson".

El senador demòcrata de Nova York, Xerris Schumer, ha dit que Sullenberger mereix "la medalla del Congrés a l'Honor" per la forma amb què va conduir l'aparell durant l'emergència.

Poc abans de l'accident, el capità va informar al control de l'aeroport de La Guàrdia de l'impacte de diversos ocells als motors de l'avió.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.