Societat

Els casos sospitosos de grip porcina a Catalunya podrien pujar a divuit

Set nous casos a la Vall d'Hebron i dos més a Terrassa augmenten la xifra, tot i que oficialment només hi ha deu possibles afectats

Els casos sospitosos de grip porcina a Catalunya podrien haver augmentat aquest dilluns a la tarda fins a 18, un cop sumats nou nous casos i restat un altre un cop s'ha descartat que es tracti d'un cas de grip porcina. Fonts de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona han informat de set nous casos i hi podria haver-hi dos més a Terrassa. Fins a aquest anunci es comptabilitzaven deu casos a Catalunya, que han quedat en nou un cop s'ha pogut descartar-ne un com a cas de grip porcina de forma oficial. Tot i així, la xifra oficial de la Conselleria de Salut es manté en deu possibles casos i no confirma l'aparició de nous casos aquesta tarda..

Els nous casos detectats a la Vall d'Hebron són els de sis estudiants de medicina d'aquest centre hospitalari que es van desplaçar fins a Mèxic de viatge de final de curs i la mare d'un d'ells. Fonts del centre han explicat que no es descarta que pugui haver més casos dins del grup, compost per setanta persones, que van romandre al país nord-americà entre el 13 i el 22 d'abril. Les set persones sospitoses d'haver contret el virus no han quedat ingressats i els metges els han obligat a no sortir de casa en set dies per no contagiar a la resta de companys de medicina que assisteixen a classe a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

D'altra banda i segons ha pogut esbrinar ATERRASSA.cat, s'han detectat dos casos més a Terrassa, es tracta d'un veí de la ciutat egarenca i d'un altre de Matadepera, que presentaven símptomes lleus però que han estat ingressats a l'Hospital de Terrassa per a ser observats


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrtiva

La Jonquera
salut

Can Ruti elimina les arrítimes més freqüents de forma més segura

Badalona

El Pla de l’Estany posarà càmeres per detectar abocaments incontrolats

banyoles
SERVEIS

Reoberts tots els carrils de l’AP-7 després d’un matí molt complicat

Sant Cugat del Vallès

L’Ajuntament aprova el Pla Director d’Aigua

porqueres
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona