Societat

Presos condemnats per tràfic de drogues surten de permís amb un braçalet amb GPS en una prova pilot

El departament de Justícia de la Generalitat ha iniciat una prova pilot de seguiment de presos amb permisos penitenciaris mitjançant dispositius GPS, un sistema de navegació per satèl·lit que permet fixar a escala mundial la posició d'un objecte o una persona.

Segons la consellera de Justícia, Montserrat Tura, durant una visita a Reus, la prova pilot s'està realitzant en casos de primers permisos concedits a persones que són a la presó complint condemna per tràfic de drogues sense concurrència de violència física.

Tura ha indicat que els resultats d'aquesta prova se sabran en un termini d'un any i, en funció de la seva fiabilitat, s'implantarà com un sistema alternatiu o complementari a la vigilància policial.

En aquest sentit, la consellera de Justícia ha indicat que "no hi ha cap mecanisme infal·lible i tots es complementen".

La consellera ha fet públic aquest pla pilot l'endemà que hagi tornat a Barcelona Alejandro Martínez Singul, el Segon Violador de l'Eixample,  que aquest diumenge va sortir de la presó de Montpeller on complia condemna per un delicte d'exhibicionisme comès a la Catalunya Nord.

Tura ha tornat a defensar el model de llibertat vigilada posterior al compliment de la condemna, que podria ser inclòs en la reforma del Codi Penal en preparació malgrat el desacord del Consell General del Poder Judicial. La consellera pensa que s'ha de tenir la flexibilitat necessària per poder escollir el tractament que es dóna en cada cas i ha recordat que no es poden tractar tots els casos igual.

Tura ha fet aquestes declaracions a Reus, on s'ha trobat amb l'alcalde i president del Grup Sagessa, Lluís Miquel Pérez,  per signar un acord perquè condemnats a treballs en benefici de la comunitat puguin desenvolupar una activitat d'interès social en aquest grup de titularitat pública dedicat a l'assistència sanitària i social.

La demanda d'aplicació d'aquest tipus de condemnes ha experimentat "un creixement exponencial, especialment a conseqüència de les últimes modificacions legislatives en matèria de trànsit", segons Justícia. Durant l'últim any, l'augment de demanda per part dels jutjats ha estat del 205%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.