Societat

Condemnen 3 exalumnes d'un institut per cremar el cotxe de la directora

Judicial

El jutjat penal número 2 de Girona ha condemnat a penes d'entre vuit i sis mesos de presó tres exalumnes de l'IES (Institut d'Ensenyament Secundari) Montsoriu, d'Arbúcies, per haver cremat el cotxe de la directora del centre, han informat fonts municipals.

La sentència condemna Said B. a vuit mesos de presó com a autor material de l'incendi del vehicle i Oriol R. i Carles M. a sis i vuit mesos de presó, respectivament, per la seva participació en els fets. La jutge ha condemnat també, de manera conjunta i solidària, els tres acusats a indemnitzar la propietària del vehicle amb la quantitat de 6.600 euros més interessos i al pagament de les costes del judici i altres despeses processals.

Es dóna el cas que amb anterioritat als fets, ocorreguts l'11 d'abril del 2006, Oriol R. havia estat expulsat pel consell escolar de l'IES d'Arbúcies per insults i amenaces a la directora del centre, que li havia recriminat la seva actitud per pegar un jubilat, el qual, al seu torn, li havia cridat l'atenció perquè havia intentat arrencar una paperera.

Al judici va quedar demostrat que Said B. i Carles M. es van dirigir a la gasolinera d'Arbúcies amb el cotxe d'Oriol R. la nit de l'11 d'abril del 2006 i van comprar una ampolla d'aigua que van buidar i van omplir amb gasolina.

Posteriorment es van dirigir al domicili de la directora i Said B., acompanyat de Carles M., va ruixar un Opel Monterrey, propietat de la docent, que estava aparcat davant del seu domicili. Després de calar foc al vehicle, els dos joves van fugir amb el cotxe d'Oriol R. a tota velocitat. Oriol R. i Said B. també tenen imposada una ordre judicial d'allunyament de més de 100 metres per a tota la família de la directora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.