Societat

La Comissió Europea amenaça en tornar a multar Microsoft per abús de poder

La Comissió Europea (CE) ha tornat a acusar Microsoft d'un suposat abús de la seva posició dominant en el mercat per incloure el navegador Internet Explorer en el seu sistema operatiu Windows i ha amenaçat la companyia nord-americana amb una nova multa.

En un comunicat difós aquesta nit, l'Executiu comunitari ha confirmat que ha enviat un plec de càrrecs, la primera comunicació escrita en una investigació sobre pràctiques restrictives de la competència en la qual recull les seves acusacions.

Per Brussel·les, Microsoft distorsiona el mercat dels navegadors d'Internet en vincular el seu Internet Explorer al sistema operatiu Windows, fet que "debilita la innovació" i "redueix la capacitat d'elecció del consumidor". Per la CE, aquesta vinculació fa que Internet Explorer estigui present en el 90% dels ordinadors personals del món.

Ara, Microsoft disposa de vuit setmanes per respondre a les acusacions i pot sol·licitar una audiència oral per exposar els seus arguments. Si les explicacions no són convincents, la CE li podria imposar una nova multa milionària.

Precedents
La Comissió Europea ja va imposar a Microsoft una sanció de 899 milions d'euros, la més alta de la història a una sola empresa, el febrer de l'any passat. Abans,  ja havia tramitat dues multes més per abús de poder, de 497,2 milions d'euros el 2004 i de 280,5 milions d'euros el 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.