Societat

33.349 noves places per a l'escola bressol

Educació

El departament d’Educació i els municipis han tramitat 37.276 places públiques de guarderia des del juliol del 2004, quan el Parlament va aprovar el mapa de llars d’infants 2004-08 mitjançant una llei que va néixer a instàncies d’una iniciativa legislativa popular que instava el govern a la creació d’almenys 30.000 places en un període de 4 anys per garantir la gratuïtat de l’educació dels infants de 0 a 3 anys.

Segons les dades donades a conèixer per la conselleria, 33.349 d’aquestes 37.276 places tenen el projecte i el finançament aprovat, si bé no hi ha dades de quantes han estat efectivament creades. Un total de 466 municipis han tramitat en aquests quatre anys noves places de llars d’infants, 135 dels previstos incialment.

Per serveis territorials, l’àrea de Barcelona, amb un 83,9%, la de Barcelona comarques, amb un 85,1%, i la del Vallès Occidental, amb un 95,1%, es queden una mica per sota de la previsió pel que fa a nombre de places amb projecte i finançament aprovat. En el cas de Barcelona, s’han aprovat 1.839 places respecte a les 2.190 previstes; a Barcelona comarques, 5.220 enfront les 6.135 planificades, i al Vallès Occidental 3.655 sobre 3.840.

En la resta de serveis territorials, el percentatge de places creades supera les previstes: a la zona de Girona i de Lleida, en un 143%, a la de Tarragona, en un 126%, a la del Baix Llobregat-Anoia en un 125%, al Maresme-Vallès Oriental en un 110% i a les Terres de l’Ebre en un 111%.

Per municipis, el Barcelonès està entre els que registra un percentatge més baix de places tramitades, del 61%. Per a Barcelona, l’Hospitalet i Badalona es va donar més temps per complir el compromís pels problemes per trobar solars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona