Societat

El jutge degà de Barcelona i la seva dona seran jutjats per agressió mútua

Successos

El jutge degà dels jutjats de Barcelona, José Manuel Regadera, i la seva dona, notària de professió, seran jutjats al setembre, acusats d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar per la baralla que han tingut aquest divendres a la matinada. El fiscal demana una condemna de nou mesos i un dia per a Regadera i de set mesos i quinze dies per a la seva esposa, que fa quatre mesos que són casats.

Després de declarar tots dos al jutjat de violència sobre la dona número 3 de Barcelona, la magistrada que n'és titular ha decidit denegar les mesures cautelars que tots dos havien demanat, ja que els dos membres de la parella s'havien denunciat mútuament. Tots dos demanaven una ordre d'allunyament  respecte de l'altre, però la jutge que ha vist el cas considera que no hi ha perill per a la seva integritat física, ja que l'agressió ha estat mútua i que la parella ja està en tràmit de separació.

De fet, el divorci ha estat demanat per Regadera, ja que, com ha reconegut davant la jutge, manté una relació amb una altra persona. Els dos implicats han explicat al jutjat que la baralla s'ha produït perquè la dona del magistrat degà va descobrir aquest dijous la infidelitat del seu marit.

Van iniciar una discussió que va anar pujant de to i ell va deixar-la amb la paraula a la boca i se'n va anar al dormitori. Ella el va seguir perquè considerava que la conversa havia de continuar i llavors es va produir l'agressió mútua, segons el relat de fets que recull la interlocutòria dictada per la magistrada del jutjat de violència contra la dona.

Segons la mateixa resolució, els dos membres de la parella presenten lesions lleus, que trigaran uns set dies a curar-se, segons els forenses.

A la sortida del jutjat, Regadera ha fet unes breus declaracions als periodistes, als quals ha dit que aquest afer era "conjugal" i que "mai hauria d'haver arribat a la justícia". Tanmateix, la seva dona va avisar als Mossos d'Esquadra quan, segons el seu punt de vista, va ser agredida pel seu marit durant la discussió.

José Manuel Regadera, que durant dotze anys va dirigir el jutjat de primera instància número 21 de Barcelona, va ser elegit jutge degà el mes de març del 2008, en imposar-se en una segona volta, per un sol vot de diferència, a la seva predecessora, Maria Sanahuja, de Jutges per la Democràcia (JD).

En els últims mesos, Regadera ha protagonitzat una agra polèmica amb els Mossos d'Esquadra, a qui ha acusat de filtrar notícies que desprestigien els jutges per aixecar una cortina de fum que ocultés les informacions sobre casos d'abús policial protagonitzats per agents autonòmics.

Concretament, Regadera va enviar una carta al ja cessat director dels Mossos, Rafael Olmos, dies després que es publiqués a la premsa que una jutge de Barcelona es va voler saltar un control d'alcoholèmia de la policia catalana i que transcendís la condemna per tortures a tres agents autonòmics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.