Societat

Olmos es desmarca i no dirigirà l'operació policial d'aquesta nit

Un comandament policial dirigirà el dispositiu dels Mossos d'Esquadra en la manifestació anti-Bolonya d'aquesta nit, després que el director dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, ha preferit desmarcar-se d'aquest operatiu davant la seva destitució la setmana que ve.

Al capdavant del dispositiu de seguretat hi haurà un comandament policial, com passa habitualment, que estarà en permanent contacte amb el secretari de Seguretat, Joan Delort, segons informen fonts d'Interior.

Olmos ha anat aquest dijous a la direcció general de la Policia per "treballar amb normalitat", tot i que ha demanat no dirigir l'operatiu de la manifestació d'aquesta nit.

El conseller Saura comunicarà oficialment dimarts que ve si cessa o no Olmos –cosa que fonts policials ja donen per fet–, després d'estudiar l'informe que ha sol·licitat sobre els incidents ocorreguts durant les càrregues policials del passat dia 18 en la manifestació de grups anti-Bolonya.

A més de l'informe, elaborat per la policia, Saura també ha mantingut i segueix reunint-se amb testimonis i afectats per les càrregues policials, per tenir una visió més global abans de prendre qualsevol decisió definitiva. Després de la batalla campal del dia 18, Saura ja va deixar clar que l'actuació policial no li havia agradat, ja que va considerar que s'havien comès "errors", i per això va encarregar un informe exhaustiu sobre els fets a la direcció general de la Policia.

La manifestació d'aquesta nit, convocada per grups anti-Bolonya, s'ha convertit en una prova de foc per a la policia catalana, després dels incidents registrats la setmana passada després del desallotjament del rectorat de la UB.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.