Societat

Salut diu que la vacuna contra el papil·loma humà és segura tot i que s'han notificat cinc casos de reaccions adverses

El departament de Salut ha afirmat que la vacuna contra el virus del papil·loma humà és segura i que la situació des que es va començar a aplicar és de normalitat. D'aquesta manera, Salut ha reaccionat a la informació transmesa pel sistema espanyol de farmacovigilància (SEFV) que ha informat que, des que es va començar a aplicar aquesta vacuna a les noies de sisè de primària, s'han notificat cinc casos de reaccions adverses a Catalunya. Dos d'aquests van ser greus, dues noies més van patir dolors articulars intensos, i en l'altre cas, el fill d'una jove vacunada va néixer amb una malformació cardíaca. Salut ha remarcat que aquests casos són "sospites".

En relació a aquestes informacions, Salut ha afirmat que el sistema de farmacovigilància no ha identificat "en cap moment" una situació que requereixi l'adopció de mesures específiques.

A través d'un comunicat, el departament de Salut ha recordat que les reaccions adverses "poden ocórrer amb la utilització de fàrmacs, entre els quals vacunes" i, per aquest motiu, el sistema de famacovigilància "garanteix el seguiment de les possibles sospites" i les actuacions més adients en el cas que siguin necessàries.

A més, el departament també ha puntualitzat que les notificacions de reaccions adverses "sempre són sospites" i que s'han d'analitzar factors d'imputabilitat abans de relacionar directament la presa d'un medicament o vacuna i una reacció adversa en el pacient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.