Societat

Desmantellen una empresa de grues il·legal que estafava conductors a tot Catalunya

Policial

Els Mossos han desmantellat una empresa de grues il·legal que actuava per tot el país. Els conductors de les grues circulaven per les carreteres a la recerca de vehicles avariats o accidentats. Es presentaven als afectats com una empresa que tenia conveni amb la seva companyia d'assegurances. Aprofitant la circumstància de necessitat de les víctimes, aconseguien carregar el vehicle i feien signar-los un pressupost en blanc. Argumentaven que era una autorització de càrrega i que l'import seria abonat per l'asseguradora.

Una vegada traslladat el vehicle, els estafadors demanaven a les víctimes quantitats de fins a 3.000 euros. Si no els pagaven, s'emportaven el cotxe a un dipòsit de l'empresa que estava situat  en un solar de la localitat de Cerdanyola de Vallès. Quan el propietari s'adreçava a aquest dipòsit, es trobava amb la desagradable sorpresa que el seu pressupost s'havia encarit, i a més a més, al contactar  amb la seva asseguradora, s'assabentava que no cobriria la despesa, per no ser la grua designada per la companyia.

D'aquesta manera, alguns perjudicats es negaven a pagar i cedir a aquestes coaccions i enganys. Es donen casos de vehicles que porten al dipòsit mesos, amb la indignació i desprotecció consegüent dels seus propietaris. Altres no veien altre solució per recuperar el seu vehicle, que no fos el pagament de les taxes fixades aleatòriament per aquesta empresa, per la qual cosa van accedir al pagament i posteriorment van denunciar els fets. La quantitat econòmica que demanaven pels "serveis prestats", tals com càrrega, trasllat i descàrrega dels vehicles, podia oscil·lar entre els 600 i els 3.000 euros, depenent de les "molèsties" que aquesta empresa al·legava que li havien provocat les víctimes.

Les estratagemes per aconseguir cobrar les factures presentades als perjudicats eren ben diverses: des d'abandonar en alguna ocasió al conductor en el voral de la carretera perquè s'havia adonat de la presumpta estafa, fins a distreure al conductor que havia patit l'avaria, alhora que l'altre còmplice carregava ràpidament el vehicle a la grua perquè es veiés obligat a cedir a les pressions i realitzar el pagament. En més d'una ocasió els detinguts amenaçaven i coaccionaven les seves víctimes per tal d'aconseguir carregar el vehicle a la carretera on s'havia produït l'avaria, així com per aconseguir el cobrament una vegada s'havia arribat al destí escollit pel conductor per dipositar el seu vehicle. 

L'operació policial va permetre intervenir quatre grues i localitzar un solar utilitzat com a dipòsit de vehicles d'aquesta empresa, on es van trobar vehicles implicats a les diferents denúncies policials.  A tots els detinguts els hi constaven antecedents anteriors pels mateixos fets. Després de passar a disposició del Jutjat en funcions de Guàrdia de Vilanova i la Geltrú, es va decretar la seva llibertat amb càrrecs dels cinc detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

17,4 milions d’euros per renovar el túnel de la Rovira

bARCELONA

Presenten al·legacions a la modificació del PGOU del Campus de Salut

GIRONA
SOCIETAT

L’Ajuntament de Manresa condemna l’agressió transfòbica a l’estadi del Congost

Manresa
Cultura

Mor Josep Falguera, fundador de la companyia tèxtil Grup Falguera

HABITATGE

Un jutge reconeix el dret a compra de 168 pisos de lloguer assequible propietat d’Inmo Criteria

l’hospitalet de llobregat
TRANSPORTS

L’EMT introdueix el pagament amb targeta i mòbil als busos

Tarragona
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador