Societat

El rebut de la llum pujarà 92 cèntims mensuals per al consumidor mig a partir de gener

CATALUNYA

El rebut de la llum pujarà per al consumidor mig 92 cèntims mensuals a partir del pròxim gener. El Ministeri d'Indústria ha retallat lleugerament la proposta de tarifes que havia enviat a la Comissió Nacional d'Energia, d'un 4% a un 3,34% per les famílies. La nova tarifa servirà per reduir el dèficit tarifari, és a dir la diferència entre el que costa produir-la i el seu preu final, una vegada que el govern espanyol ha arribat a un acord global amb les companyies elèctriques sobre la necessitat d'acabar amb una figura que desvirtua el normal funcionament del mercat elèctric.

L'acord, els detalls del qual i calendari s'estan perfilant, es materialitzarà en un conjunt d'actuacions que engegaran, tant les empreses del sector com el govern, al llarg de la legislatura. En el primer trimestre de 2009, la tarifa mensual de l'electricitat s'incrementarà previsiblement en 0,92 euros per al consumidor domèstic tipus (entre 2,5 KW i 5 KW) i en 1,1 euros per al consumidor domèstic mig. Els consumidors domèstics representen uns 25 milions de llars. Les tarifes per a cada tipus de consumidor s'han acordat tenint en compte un criteri de progressivitat.

Per als consumidors amb menys de 1 KW de potència contractada, la pujada és de 0,11 euros al mes; per als què es troben entre 1KW i 2,5 KW, l'increment és de 0,43 euros al mes; entre 2,5 KW i 5 KW, consumidor domèstic tipus, s'incrementa en 0,92 euros al mes; entre 5KW i 10 KW, la pujada és de 2,07 euros al mes, i entre 10 KW i 15 KW, és de 5,83 euros al mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró