Societat

Demanen la dimissió del rector de la UPF pel desallotjament dels Mossos

El Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i les assemblees d'estudiants de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) han exigit  la dimissió immediata del rector, Josep Joan Moreso, i del seu equip de govern, per permetre que els Mossos d'Esquadra desallotgessin de matinada els estudiants que aquest dijous a la tarda es van tancar a la cafeteria del nou edifici de Ca l'Aranyó dels Campus de la Comunicació, al barri 22@ de Barcelona, en protesta contra el pla Bolonya.

Els universitaris volien quedar-se tancats al campus fins aquest divendres al migdia, moment en què el president de la Generalitat, José Montilla, ha inaugurat el nou edifici de la UPF. L'objectiu de passar la nit tancats, però, s'ha vist truncat de matinada pels Mossos d'Esquadra, que "de forma desproporcionada", segons els estudiants, han desallotjat el campus.

Els estudiants han qualificat l'acció policial de "desmesurada, violenta i agressiva" davant de l'acció "pacífica" d'un centenar d'estudiants. "Entenem que la UPF no es pot permetre un rector que demostra ser incapaç de dialogar amb els estudiants davant d'un problema reconegut per tota la societat com és el procés Bolonya", han assenyalat en un comunicat les assemblees de la UPF.

Els universitaris han criticat la resposta "de força" dels Mossos d'Esquadra, i de Moreso, i han assegurat que no deixaran d'exercir el seu "legítim dret a la protesta i a denunciar la mercantilització" de la universitat i la "perversió" del procés Bolonya.

Per la seva banda, la UPF ha assenyalat en un comunicat que, després de diversos intents de "diàleg" i de "negociació" amb persones que protagonitzaven la tancada, i davant la "reiterada negativa" d'abandonar les instal·lacions de la Universitat, es va demanar la intervenció dels Mossos d'Esquadra per "mantenir la normalitat al campus" i "evitar-ne l'ocupació".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

TMB vol tancar l’any amb un 25% de la flota de busos de zero emissions

BARCELONA
societat

Òmnium rebutja amnistiar els policies investigats per les càrregues de l’1-O

girona / aiguaviva
SERVEIS

Problemes en la reparació de la fuita d’aigua que afecta el Montsià

L’Aldea
SOCIETAT

Mainat diu que el va sorprendre que la seva ex-dona trigués a trucar al SEM davant d’una hipoglucèmia

Barcelona
societat

La UdG acull un congrés centrat en la diversitat sexual a Iberoamèrica

girona
educació

Educació publica l’adjudicació de destinacions dels docents que havia endarrerit

barcelona
societat

L'Ajuntament organitza més d’una trentena d’activitats durant l’estiu

girona
SOCIETAT

Minuts de silenci a Salou i Sabadell pels feminicidis del cap de setmana

Sabadell
URBANISME

Fons Next Generation per millorar el punt de control al riu Cardener

Súria