Societat

La teràpia hormonal de la menopausa duplica els càncers

Salut

Les dones postmenopàusiques que han seguit teràpies hormonals substitutòries a base d'estrògens i progesterona durant un mínim de cinc anys tenen el doble de risc de patir càncer de mama que la resta, segons un estudi d'experts de la Universitat Stanford (Estats Units) que publica avui la prestigiosa revista New England Journal of Medicine.

La part positiva dels resultats d'aquest estudi mostren que el risc de patir càncer es redueix ràpidament després que les dones deixen aquestes teràpies hormonals, destinades a pal·liar les molèsties associades a la menopausa.

Els primers estudis sobre la possible associació entre teràpies hormonals i càncer van ser publicats l'any 2002. Tot i que alguns experts van qüestionar-ne els resultats, bona part de la comunitat científica considera que aquests tractaments no aporten beneficis que compensin els possibles riscos per a la salut.

De fet, una part important de l'estudi que es fa públic avui es basa en les dades recollides entre les més de 15.000 dones que van participar en les anàlisis que es van aturar parcialment quan es van conèixer els primers resultats negatius de la teràpia substitutòria. Un any després d'aturar el tractament, el nombre de casos de càncer de mama va baixar un 28%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.