Societat

Els estudiants asseguren que amb el desallotjament "s'ha trencat qualsevol pont de diàleg"

El Sindicat d'Estudiantes dels Països Catalans (SEPC), majoritari als claustres de les universitats catalanes, assegura que "l'aposta" de les universitats per "l'estratègia de la força i la coacció" suposa "trencar qualsevol pont de diàleg i entesa" amb els estudiants i ha demanat la dimissió immediata del rector de la Universitat de Barcelona (UB), Dídac Ramírez, i de tot el seu equip, per haver demanat el desallotjament policial dels alumnes anti-Bolonya

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat cap a les 05.00 hores el centenar d'estudiants que estaven tancats des del 20 de novembre a l'edifici històric del rectorat de la UB per protestar pel pla de Bolonya.

En un comunicat, el sindicat majoritari d'estudiants, el SEPC, ha denunciat que l'entrada dels Mossos demostra la "inoperància" dels rectors a l'hora de gestionar amb diàleg els conflictes universitaris.

Per aquest motiu, han demanat la dimissió de Ramírez i de tot el seu equip, en considerar que són els màxims responsables de l'entrada dels Mossos a la universitat.

Reclamen el posicionament d'Huguet i Palmada
Al mateix temps, han exigit al conseller d'Universitats, Josep Huguet, i a la comissionada d'Universitats, Blanca Palmada, que es posicionin públicament sobre l'entrada de les forces policials a les universitats públiques catalanes.

En qualsevol cas, el sindicat ha advertit que "la violència policial, les detencions, les expulsions i les difamacions" contra els estudiants no aconseguiran paralitzar la seva lluita "en defensa d'una universitat pública i de qualitat".

Per la seva banda, la Coordinadora d'Assemblees d'Estudiants (CAE) ha denunciat la "persecució violenta i indiscriminada" per part dels Mossos, que han comparat amb la repressió que patien els universitaris durant "la Transició".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SEGURETAT

El conseller Elena inaugura la comissaria “crucial i estratègica” dels Mossos a la Jonquera

LA JONQUERA
societat

El Consell Comarcal de la Selva fa una bona valoració del primer any

santa col0ma de farners
Urbanisme

Amplien l’aparcament provisional sobre la llosa de la via a Vilafranca

Vilafranca del Penedès
societat

Frit Ravich llança el seu nou snack fornejat amb base de llentia

maçanet de la selva
MEDI AMBIENT

Els barris més verds beneficien la funció pulmonar dels infants, segons un estudi

Barcelona
societat

Posen balises dissuasives de fauna salvatge en dues carreteres

nAVATA/ALP
educació

Només un 25% de docents té el C2 de català, nivell que el govern vol exigir als nous professors

barcelona
societat

Mor Joan Esteve Danés, ‘el Pillo’ de Roses

medi ambient

Talen 600 pins per reduir el risc d’incendi i evitar plagues

les preses