Societat

El govern espanyol amplia el període d'internament d'immigrants de 40 a 60 dies

Immigració

La nova reforma de la llei d'estrangeria amplia el període de permanència dels immigrants en els centres d'internament, de 40 a 60 dies. Aquest és un dels punts que s'inclouen en l'avantprojecte de modificació de la normativa, que el consell de ministres ha aprovat aquest divendres i que ara remetrà als organisme preceptius corresponents.

Segons el govern, els terminis actuals d'internament no són suficients en determinades ocasions per aplicar determinades expulsions. La directiva europea de retorn dels immigrants, aprovada recentment, estableix períodes d'internament màxims de 18 mesos.

Algunes associacions d'immigrants ja han criticat aquesta mesura, com la Federació Nacional de Equatorians que considera que allargar l'estada en els centres d'internament "atempta contra els drets humans". El diputat d'IU, Gaspar Llamazares, ha criticat que s'hagi aplicat la iniciativa "amb una argumentació burocràtica que defineix que es necessita més temps per tramitar la repatriació" dels immigrants.

L'avantprojecte té com a eix central limitar les reagrupacions familiars. Els immigrants només podran portar el seus pares quan superin els 65 anys, quan ja no pugin incorporar-se al món laboral. Per la reagrupació dels fills dels immigrants es demanarà més de cinc anys de residència, i no amb més de dos com fins ara. Els joves nouvinguts podran treballar a partir de l'edat legal, els 16 anys. Segons el ministre de Treball, Celestino Corbacho, l'objectiu del projecte és contribuir a una immigració "ordenada, regular i legal".

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de cinc milions de fons europeus per reformar l’Hospital de Berga

Berga
estat espanyol

L’Audiencia Nacional cita com a testimoni en el cas Koldo Javier Hidalgo

barcelona

Barcelona podria cobrir el 90% del consum elèctric amb plaques solars

Barcelona
SOCIETAT

53 milions del fons de transició nuclear pendents de distribuir entre 96 municipis

Ascó
ADMINISTRACIONS

Cambrils evita que les autocaravanes aparquin a primera línia de mar

CAMBRILS

Aporten 4.000 m³ de sorra per regenerar la platja d’Altafulla

Altafulla

Campdorà ja està connectat amb el centre de Girona

girona

Basolí preveu acabar les obres a l’edifici afectat pel foc a principi del 2025

girona

Menys restriccions: es passa de la fase d’excepcionalitat a la d’alerta

lloret de mar