Societat

Els alumnes de primer de batxillerat no podran passar de curs amb més de dues assignatures suspeses

El Tribunal Suprem ha anul·lat una de les mesures de la reforma del batxillerat del govern socialista que permetia que els alumnes de primer de batxillerat pugessin promocionar de curs amb tres o quatre assignatures suspeses, només recuperant aquestes i amb la possibilitat de matricular assignatures de segon curs.

La sentència assegura que aquest punt del reial decret del 2007 contradiu la Llei orgànica d'educació (LOE) aprovada també pel govern de Zapatero un any abans. Estava previst que la mesura entrés en vigor el curs que ve. 

El Suprem dóna d'aquesta manera la raó a la Federació Espanyola de Religiosos de l'Ensenyança (FERE), principal representant de les escoles concertades. FERE argumentava motius legals per l'anul·lació d'aquest punt, però també les complicacions d'organització que suposava aquesta mena de matriculacions.

L'apartat anul·lat assenyalava que aquells que "tinguin avaluació negativa en tres o quatre matèries podran optar per repetir el curs en la seva totalitat o per matricular-se de les matèries de primer amb avaluació negativa i ampliar l'esmentada matrícula amb dos o tres matèries de segon en els termes que determinin les administracions educatives".

El Suprem creu és necessària certa flexibilitat però "no la lliure configuració dels dos cursos de batxillerat, amb assignatures diferents de segon i de primer".

Per aquests motius, l'alt tribunal indica que "l'Administració no ha respectat la Llei, en aquest cas la LOE, com a norma de rang superior a la que es troba sotmesa", aquest reial decret anul·lat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.