Societat

Catalunya estrena 15 jutjats

Judicial

Catalunya estrena 15 jutjats, quatre dels quals contra la violència de gènere. Aquestes noves unitats judicials se sumen a les tres que ja s'han posat en marxa durant aquest 2008: magistrat a l'Audiència de Girona, vigilància penitenciària a Barcelona i primera instància a l'Hospitalet de Llobregat. Pel 2009 està previst que s'estrenin 23 unitats més.

Els quatre nous jutjats de violència de gènere seran els primers dedicats únicament a aquesta matèria i són a les ciutats de Gavà, Terrassa, Reus i Lleida.

A la ciutat de Barcelona es creen els reclamats jutjats mercantils 7 i 8, que hauran d'assumir l'increment de casos de tancaments d'empreses i ERO per la crisi econòmica. La consellera de Justícia, Montserrat Tura, i la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, han visitat els nous jutjats, que ocuparan 364 metres quadrats a la ronda Sant Pere de Barcelona. Els nous òrgans tindran, a més dels jutges i els secretaris, 16 funcionaris, i quatre més realitzaran tasques comunes per a tots els jutjats mercantils.

També a la capital catalana es crea el jutjat penal número 25, mentre que Manresa tindrà el seu tercer jutjat d'aquesta jurisdicció.

Badalona tindrà el seu setè jutjat de primera instància, Tarragona el seu vuitè i Terrassa el seu setè, que es dedicarà als casos de justícia de família. Cerdanyola del Vallès, Martorell, Igualada i Figueres, tindran un nou jutjat de primera instància i instrucció cadascuna.

L'Audiència de Barcelona tindrà una nova plaça de magistrat per a la secció penal 21. La de Girona i la de Lleida també tindran una nova plaça de magistrat per a la seva secció penal.

Catalunya tindrà a partir de demà 554 òrgans judicials, 87 més que el 2004.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen mesures a Renfe per evitar la desconnexió del sud del país

Tarragona
PORTBOU

Estabilitzen un foc forestal provocat per un cotxe que s’ha incendiat a l’N-260

PORTBOU
medi ambient

El termòmetre supera els 41° al Priorat i l’Ebre

barcelona
Medi Ambient

Peixos morts al Besòs pel vessament de químics de l’incendi de Polinyà

Santa Coloma de Gramenet
Medi Ambient

La platja del Fòrum, tancada per l’arribada d’aigües d’extinció del foc de Polinyà

Sant Adrià de Besòs

Reobre oficialment l’Arqueoparc Coves de Serinyà

serinyà
Societat

Activat el Pla Alfa per risc molt alt d’incendi a 13 comarques

Barcelona

Barcelona dedica un parc a l’activista antifeixista Neus Català

Barcelona
Societat

Els Mossos aixequen 92 actes d’infracció en pisos turístics

Barcelona