Societat

Judici a l'excap de l'Incasòl per prevaricació

Tribunals

L'Audiència de Barcelona va començar a jutjar ahir l'exdirector de l'Institut Català del Sòl (Incasòl) durant 25 anys, Antoni Paradell, acusat d'un delicte de prevaricació i d'un altre de malversació de fons públics pel pagament d'una comissió de 368.000 euros en el marc d'una operació de compra d'uns terrenys agrícoles del Baix Llobregat que es van destinar a activitat industrial.

Al costat de Paradell seuen al banc dels acusats Jordi Llopis i Esther Marcos, el primer va gestionar la venda dels terrenys i el cobrament de la comissió i la segona -aleshores la seva esposa- figurava com a administradora de la societat que va cobrar els diners.

Per a l'exresponsable de l'Incasòl la fiscalia demana 4 anys de presó, mentre que per als altres dos processats en demana 3. En el cas també hi va estar imputat l'exsecretari de l'ens públic, Josep Lluís Cahis, ja mort.

A la primera sessió del judici va declarar Jordi Llopis, que va assegurar que els diners "van ser cobrats de forma legal com a conseqüència de la feina d'intermediari que jo vaig fer entre els pagesos i l'Incasòl".

Es dóna la circumstància que la comissió es va cobrar com a indemnització, pel fet que la venda dels terrenys es va complicar per la interferència d'un altre intermediari. Llopis va explicar que la meitat de la comissió se la va quedar l'advocat Xavier Salas, aleshores soci seu. Llopis va deixar clar que es considera enganyat per Salas, que en el seu dia va presentar la querella que ara ha acabat en judici.

Llopis va presentar una documentació que acreditaria que Salas té el mateix nivell de participació que ell en la negociació amb l'Incasòl, però al banc dels acusats només hi és ell, mentre que el seu exsoci exerceix l'acusació particular. Per avui és previst l'interrogatori de Paradell i dels diversos testimonis del cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.