Societat

Confirmat un cinquè cas de grip porcina a Europa al land alemany de Baviera

Els països on hi ha persones amb el virus són Espanya, Gran Bretanya, Mèxic, els Estats Units, el Canadà, Nova Zelanda, Israel, Costa Rica i, des d'aquest matí, Alemanya.

Les autoritats del land de Baviera, a Alemanya, han confirmat aquest matí un nou cas de grip porcina, que se suma als dos de l'Estat espanyol i dos més al Regne Unit.

Segons l'OMS, a tot el món hi ha 89 casos confirmats en nou països i adverteix que podria activar el nivell 5 d'alerta, sobre una escala de 6, si es troben infeccions no relacionades amb el brot de Mèxic.

Així doncs. Alemanya s'ha afegit a la llista de vuit països que tenen casos confirmats de grip porcina, segons l'Organització Mundial de la Salut. Les autoritats del land de Baviera han confirmat aquest dimecres al matí un altre cas, que se suma als dos del País Valencià i dos més al Regne Unit i, per tant, a Europa, ja n'hi ha cinc.

L'Organització Mundial de la Salut insisteix que no és necessari tancar fronteres, però hi ha països que han decidit suspendre els vols amb Mèxic. És el cas de la Gran Bretanya, l'Argentina i Cuba.

Diverses companyies de creuers pel Carib també han decidit que els seus vaixells no faran escala als ports mexicans. El Brasil ha anat més enllà i farà controls sanitaris als viatgers que hi arribin des de països amb casos de grip porcina confirmats, com és Espanya.

Els dos morts dels EUA no tenien la grip

La sospita que la grip porcina hagués provocat dues víctimes als Estats Units s'ha descartat. Les autoritats de l'Estat de Califòrnia investigaven els casos de dues persones amb problemes respiratoris que han mort. Però, segons les anàlisis, no tenen relació amb el brot.

A tot el país hi ha 64 persones infectades, i el president, Barack Obama, ha demanat al Congrés 1.500 milions de dòlars extres per combatre el virus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.