Societat

El govern fa balanç del temporal i insta els municipis a millorar

Temporal

El govern va fer pinya ahir davant les crítiques rebudes per la seva gestió durant el temporal de Sant Esteve amb una reunió al més alt nivell –José Montilla, Josep-Lluís Carod-Rovira, Joan Saura i Joaquim Nadal– on es va analitzar la feina feta i les conseqüències de la llevantada, i amb la presència al territori del conseller de Governació, Jordi Ausàs, prometent “ajuda a tots els muncipis” afectats per reparar els serveis malmesos. Amb posterioritat a la reunió, el conseller d’Interior va destacar el “bon funcionament” dels dispositius d’emergència posats en marxa i va reconèixer que hi ha coses “millorables”. Però en concretar què és el que cal millorar, es va limitar a parlar dels municipis que encara no han fet els deures en matèria de protecció civil.

“Cal que tots els municipis millorin i que facin plans de protecció civil aquells que no el tenen, això és molt important quan des de la Generalitat llancem alertes”, va afirmar Saura. Les declaracions del conseller no van agradar gaire als alcaldes afectats, que contemplen amb desesperació la feinada que els ve a sobre per refer passejos marítmis esventrats, restituir les platges desaparegudes i donar suport als particulars afectats.
L’alcaldessa de Roses, Magda Casamitjana (PSC), va assegurar que “els ajuntaments hi hem de posar de la nostra part, però és la Generalitat qui ens ha de garantir els diners i el suport per tirar endavant els plans de protecció civil”. Casamitjana va recordar que des d’un primer moment del dia de Sant Esteve, quan va començar a nevar arran de mar, l’Ajuntament va activar tres brigades.

Des de Platja d’Aro, el primer tinent d’alcalde, Antoni Botellé (CiU), va subratllar que “som els ajuntaments els que apaguem tots els focs, i sempre hem de fer el que podem amb molt pocs recursos”. A Llançà, l’alcalde Pere Vila (CiU) va recordar que “la instal·lació amb més destrosses, la confraria de pescadors, fa més d’un any que espera l’informe d’impacte ambiental de la Generalitat per poder construir un contradic”. L’alcalde sosté que es va rebre un avís per onades de “2 a 4 metres i una mar així no provoca les destrosses que hem tingut”.

Les declaracions de Saura van ser replicades també pel líder de CiU, Artur Mas, que va lamentar que “el govern es vulgui treure les puces de sobre”. En una visita a Blanes, Mas va demanar que es faci costat als ajuntaments i “no es vulgui traslladar la culpa als altres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida
SOCIETAT

Un informàtic diu que Dobrowolski volia vídeos i arxius sobre el coma diabètic

Barcelona
SOCIETAT

Les denúncies per venda ambulant ja doblen totes les del 2023

Barcelona
santa cristina d’aro

Busquen un piròman que ha provocat dos incendis forestals al municipi

santa cristina d’aro