Societat

Barcelona celebra Cap d'Any amb metro, tramvia, Ferrocarrils i Bicing oberts tota la nit

Societat

El transport públic facilitarà aquesta nit de Cap d'Any els desplaçaments a l'àrea metropolitana de Barcelona, que tindrà el metro, el tramvia, els Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i el Bicing funcionant sense interrupció.

Les sis línies i les 123 estacions del metro que gestiona Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) no tancaran, com tampoc ho farà el tramvia. Aquest últim circularà amb freqüències de 14 minuts en el Trambaix entre les 22.00 i les 5.00 hores, i de 20 minuts en el Trambesòs durant el mateix període.

Les línies urbanes de FGC i els trajectes de Barcelona a Sabadell, Terrassa i Sant Boi de Llobregat també funcionaran. Passarà un tren cada 15 minuts per la L-6 –Reina Elisenda– i la L-7 –Avinguda Tibidabo–, cada 20 per la L-8 –Molí Nou-Ciutat Cooperativa– i cada 40 pel metro del Vallès.

El Funicular de Vallvidrera també estarà obert durant tota la nit amb una freqüència de deu minuts. El servei públic de bicicletes, el Bicing, també ampliarà el seu horari i funcionarà durant tota la nit de Cap d'Any.

Serveis de neteja i regulació del trànsit
L'Ajuntament desplegarà un dispositiu de neteja i seguretat que se centrarà a plaça Catalunya, consolidada com a punt de celebració. També se'n muntarà un altre davant de la Torre Agbar, a la plaça de les Glòries, des d'on TV3 retransmetrà les campanades i es delimitarà la zona amb tanques, es protegiran les vies del tramvia i es desviarà el trànsit cap a itineraris alternatius. El Trambesòs estarà interromput des de les 23.45 hores fins a la finalització de l'acte de les campanades.

La Guàrdia Urbana intensificarà la regulació del trànsit i reforçarà els controls d'alcoholèmia. També en farà un per a la venda ambulant i, especialment, contra la venda il·legal de begudes alcohòliques.

El trànsit amb vehicle privat a plaça Catalunya quedarà restringit a partir de les 21.45 hores i cap a les 22.00 la Urbana, en coordinació amb els Mossos d'Esquadra, establiran un perímetre de seguretat per evitar que la plaça s'ompli de vidres d'ampolles de cava com havia estat habitual. Cap a la mateixa hora es tancaran alguns dels accessos de metro, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Renfe situats en el perímetre. Quedaran oberts els de Rambla Catalunya-Ronda Sant Pere, passeig de Gràcia-Ronda Sant Pere i Bergara-Balmes, de FGC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Collboni: el suïcidi de les dues germanes és la “cara més dura” de la crisi

Barcelona
serveis

Mataró torna a activar el servei dels serenos a les nits fins a l’octubre

Mataró

Nous espais d’ombra artificial per fer front a les onades de calor

banyoles
medi ambient

Vilassar de Mar instal·la plaques solars a cinc equipaments municipals

Vilassar de mar

Queixes pel cablejat telefònic tirat pel terra dels camps

sant martí vell
successos

Desmantellen una organització criminal internacional per estafar avis

Barcelona
sanitat

Identifiquen el primer biomarcador per fer un diagnòstic diferencial de la demència frontotemporal

barcelona
societat

Els viatgers allotjats en apartaments turístics puja prop d’un 14% al maig

Barcelona
societat

Més de 3 tones de captures en el primer dia de pesca després de la veda a Cambrils

Tarragona