Societat

Presó sota fiança per a tres policies i un periodista pel cas de la coca robada al port de Barcelona

El cas dels 400 quilos de cocaïna robats al Port de Barcelona el gener de 2005, quan estaven immobilitzats judicialment suposadament custodiats per la policia, es complica.

El tinent coronel de la Guàrdia Civil Alfonso López Rubio és l'imputat de més rang i ha evitat la presó a canvi de dipositar una fiança de 12.000 euros. Però no és l'únic implicat que ha estat a punt d'anar a parar a un centre penitenciari mentre continua la investigació. Un altre guàrdia civil en actiu i un exinspector de la Policia Nacional espanyola també han de lliurar al compte del jutjat d'instrucció número 3 de Martorell una fiança de 3.000 euros cada un, segons un comunicat de la fiscalia difós aquest dissabte al migdia.

A aquests casos s'hi afegeix el d'un periodista del diari El Mundo, al qual, segons la mateixa font de la fiscalia, se li ha reclamat una fiança de 18.000 euros per la seva suposada relació en el cas. Fonts properes al redactor insistien aquest divendres que només estava acusat de calúmnies, precisament per informacions publicades sobre el cas que involucraven agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional.

Pel que fa a la resta d'imputats que van declarar aquest divendres a la tarda –en una llarga sessió que s'ha acabat aquest dissabte a la matinada–, el jutjat de Martorell ha deixat en llibertat provisional quatre persones més –dos agents de policia més i dos advocats– que continuen imputades.

L'any passat ja van ser empresonats dos guàrdies civils i un altre exinspector de la Policia Nacional pel mateix cas, en el qual també s'han detingut traficants: nou a Barcelona, suposats autors materials del robatori de la droga, i sis al País Valencià, suposats receptors de la cocaïna que quedava en el contenidor assaltat amb la complicitat dels policies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.