Societat

El judici contra Josef Fritzl començarà el 16 de març

Societat

El judici contra Josef Fritzl, conegut com el monstre d'Amstetten, perquè va tancar i violar la seva filla durant 24 anys, començarà el 16 de març, i l'acusat podria ser condemnat a cadena perpètua.

L'inici del judici estarà obert a la premsa, mentre que la resta del procés possiblement es farà a porta tancada, amb excepció de la lectura de la sentència, encara que tot depèn de com transcorrin les sessions, ha dit un portaveu del tribunal.

Fritzl, de 73 anys, és a la presó de manera preventiva de la mateixa ciutat on serà acusat d'homicidi per denegació d'auxili, violació, segrest, incest, coerció amb agreujants i esclavitud.

El càrrec d'homicidi contra Fritzl s'inclou per la mort en néixer d'un dels set nens fruit de la relació d'incest amb la seva filla Elisabeth, el cadàver del qual el mateix acusat va reconèixer haver cremat a la caldera de casa seva.

Elisabeth va passar dels 18 als 42 anys tancada en un zulo subterrani en condicions infrahumanes, compartint un petit espai amb tres dels seus fills fins al seu alliberament. La família, que va estar separada durant anys, ja que els altres tres fills de l'incest vivien des del naixement a la casa amb Josef Fritzl i la seva dona, es va poder reunir a la clínica d'Amstetten-Mauer després de ser alliberada per la policia.

El cas d'Amstetten va deixar trastornat el món davant la tortura a què va ser sotmesa Elisabeth pel seu pare des que el 1984 la va tancar al soterrani de casa seva. La desaparició d'Elisabeth va ser camuflada per Fritzl amb la versió que la noia havia marxat de casa per ingressar en una secta desconeguda, una versió que aleshores les autoritats van acceptar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.