Societat

Cabrera només donarà el 0,7% a les ONG catalanes un any més

CATALUNYA

La ministra d'Educació, Polítiques Socials i Esport, Mercedes Cabrera, no rectificarà la decisió del seu departament de deixar fora de les subvencions del 0,7% de l'IRPF les ONG que no actuïn en l'àmbit estatal, tot i que ha accedit a donar-los una moratòria d'un any. 

La ministra ha recalcat que atura l'aplicació del nou model només com a mesura "transitòria" perquè les ONG locals i autonòmiques tinguin temps d'associar-se amb ONG d'altres territoris, mecanisme que permetrà que siguin considerades estatals. L'any que ve, les ONG catalanes tornaran a quedar fora de les subvencions si no presenten els projectes de manera conjunta amb ONG d'altres territoris.

El ministeri admet que la sortida que es donava a les ONG locals i autonòmiques no s'ha poguit materialitzar aquest any per falta de temps. Cabrera proposava que les ONG no estatals presentessin projectes conjunts amb d'altres ONG en les mateixes circumstàncies, d'aquesta manera a ulls del ministeri serien ONG estatals. Per aquesta falta de temps, Cabrera ha dit que aquest any totes tindran accés a les ajudes.

Durant l'entrega de la medalla d'Or al mèrit en la feina al Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Cabrera ha dit que intentarà que "els 190 milions que procedeixen de l'IRPF arribin a totes les ONG que tinguin projectes importants en aquest moment". "Flexibilitzarem amb caràcter transitori els criteris perquè les entitats locals i autonòmiques que no hagin tingut temps d'adequar-se a les novetats puguin tirar endavant els seus projectes", ha explicat la ministra.

La realitat és que l'ordre ministerial que autoritza el nou model que deixa fora les ONG catalanes no es modificarà, segons la ministra Cabrera.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.