Festes populars i fires

ALELLA (Maresme)

XXXVI Festa de la Verema

Tots a trepitjar raïm

Una trentena d'activitats que conjuguen tradició, festa, gastronomia i difusió de la cultura del vi es donen cita aquest cap de setmana a Alella. La proposta Tapes + Vi, la visita guiada en anglès a un celler de la DO, el bateig dels Trabucaires del Vi d'Alella i la primera Cursa de la Verema –amb un recorregut de prop de 15 quilòmetres pel parc de la Serralada Litoral– són algunes de les novetats del programa d'enguany.

El tret de sortida oficial serà avui divendres (19 h) a la plaça de l'Ajuntament amb el pregó de l'actor Abel Folk, la proclamació de la pubilla, la trepitjada de raïm pels hereus i pubilles i la benedicció del primer most. A més, es lliuraran els premis a la millor tasca de conreu de la vinya i al millor aparador. La banda sonora de la festa la hi posaran La Salseta del Poble Sec, l'orquestra Empordà Fusió i el grup d'havaneres Mar i Vent. Segons els organitzadors, la celebració atreu cada any més de 20.000 visitants. Durant la passada edició es va batre el rècord de degustacions a la Mostra Gastronòmica amb prop de 40.000 consumicions.

Més de setanta parades d'artesania també formaran part del paisatge de la Festa de la Verema. La Mostra d'Artesans amplia l'espai d'exposició amb la incorporació de la plaça d'Antoni Pujadas al recorregut firaire (Porxada, rambla d'Àngel Guimerà i plaça dels Germans Lleonart).

10, 11 i 12 de setembre. A diferents espais.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.