Societat

3.300 persones sense llum

Endesa dóna gairebé per normalitzat el subministrament elèctric a les comarques gironines i xifra en 1.000 les llars afectades

El govern ha anunciat aquesta tarda que "únicament" queden 3.300 persones afectades per la manca d'electricitat. Per aquest motiu, Protecció Civil ha passat d'emergència a alerta el pla Procitat, tot i que el manté en aquest estat perquè les companyies elèctriques "encara no garanteixen el subministrament elèctric total a 25 municipis del Gironès, la Selva, l'Alt Empordà, Baix Empodrà i el Maresme. També per la "precarietat en la prestació del servei per l'ús de generadors i perquè encara hi ha infraestructures malmeses".

El govern recorda que en moltes de les poblacions afectades hi ha en funcionament grups electrògens i que es encara es donen fallades puntuals en algunes zones.

Segons el comunicat de Protecció Civil, la situació ha millorat aquestes últimes hores en poblacions com Corçà, Pineda de Mar o Forallac, on s'ha recuperat del tot el subministrament elèctric, i a poblacions com Llagostera, Caldes de Malavella, Maçanet d ela Selva, Vilobí d'Onyar, Calonge o Tordera, on el nombre d'afectats s'ha reduït "considerablement". Segons el govern, "ja no queda cap municipi amb més d'un miler de persones afectades".

Per la seva banda, Endesa ha informat a la conselleria d'Economia que 2.500 persones continuaven aquesta diumenge a la tarda sense subministrament elèctric a les comarques de Girona, fet que suposa 1.000 habitatges sense llum, segons un comunicat del departament.

L'empresa manté en servei 280 grups electrògens i està instal·lant 39 més. El servei de totes les subestacions ha estat reprès, tot i que es troba en situació precària fins que es restitueixin les línies afectades.

La companyia ha donat així per "gairebé normalitzat" el subministrament elèctric després de set dies d'apagada per l'avaria derivada del temporal de neu de dilluns, que va deixar en un primer moment uns 200.000 abonats sense llum, sobretot en aquesta demarcació.

En un comunicat, l'elèctrica ha reconegut que encara queden algunes "cues residuals" sense llum, com llocs aïllats de difícil accés i nuclis rurals dispersos.

Ha destacat l'"esforç" de 1.200 tècnics que treballen encara sobre el terreny, per torns i durant les 24 hores del dia, per reparar la xarxa i que vetllen pels 319 grups electrògens instal·lats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.